Cum o să te coste bani, deoarece conduci prost în România

Cum o să te coste bani, deoarece conduci prost în România

Unii șoferi conduc mai bine, alții mai prost, și ar avea sens ca cei mai nepricepuți să plătească mai mult pentru anumite servicii sau pentru asigurare.

Recent, această opțiune a devenit disponibilă și pentru șoferii români. Aceștia vor putea plăti sume diferite pentru polița de asigurare, în funcție de felul în care conduc. Astfel, costul asigurării ar scădea dacă ești un șofer bun. De cealaltă parte, ar crește în cazul conducătorilor auto care cauzează probleme în trafic. Totuși, dacă știi că nu ești cel mai bun șofer din lume, poate n-ar fi cea mai bună idee pentru tine.

Soluția de asigurări se numește ViaAsig, iar inițiativa este una Viasat Systems, în colaborare cu Groupama Romania.

Cum funcționează acest tip de asigurare

Sistemul prin care se poate determina cât de bine sau cât de prost conduci are nevoie de un echipament special. Astfel, va fi necesară instalarea unui echipament telematic pe mașina ta. Acesta înregistrează datele necesare pentru construirea profilului șoferului și le trimite apoi mai departe, către asigurator. Toate aceste date sunt transformate apoi într-un scor, care este unul reprezentativ pentru fiecare șofer.

Partea interesantă e că vei putea să vezi și tu cât de bine de descurci, prin intermediul unei aplicații pentru telefonul mobil. Aceasta te lasă să vezi toate informațiile acumulate de-a lungul timpului și scorul care ți-a fost atribuit.

Avantajele sunt mai mari pentru cei care au un stil de condus mai bun, pentru că prețul pentru asigurare va fi implicit mai mic. Astfel, într-un fel sau altul, ai fi răsplătit pentru prudența de care dai dovadă în trafic.

Totuși, tot sistemul ar putea reprezenta și un impuls pentru șoferii cu un stil mai nepotrivit de condus. Astfel, aceștia ar s-ar putea strădui mai tare să-și ajusteze condusul, motivați de aspectul financiar. Pe scurt, vei plăti un preț corect, direct proporțional cu felul în care îți conduci mașina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Hotnews
Etichete: