Poliția Română, avertisment important pentru utilizatorii de Tinder: ”în spatele unui profil atrăgător…”

Poliția Română, avertisment important pentru utilizatorii de Tinder: ”în spatele unui profil atrăgător...”

În urmă cu câteva ore, Poliția Română a publicat pe Facebook un avertisment important la adresa utilizatorilor de Tinder.

În cazul în care ești utilizator de Tinder, s-ar putea să nu te gândești foarte mult la riscurile cibernetice la care te expui printr-un dialog cu un necunoscut. Sunt multe motive pentru care ar trebui să eviți un click pe anumite linkuri, dacă nu cumva vrei să fii victima unui atac informatic. Pentru a ilustra câteva scenarii care ar putea să aibă loc în cazul utilizatorilor de Tinder, Poliția Română a făcut o postare pe Facebook al cărei conținut îl găsești mai jos.

”Ești pe Tinder?

Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da.

Dacă aștepți replica magică la care nu primești ,,seen”…citește în continuare.

Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți?

Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.

Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice.

#PolițiaRomână

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: