Evită problemele: piesele de mașini la mâna a doua pe care să nu le cumperi niciodată

Evită problemele: piesele de mașini la mâna a doua pe care să nu le cumperi niciodată
Andrei Simion
Andrei Simion
18:40 07.06.2019

Mașinile se pot strica, iar reparațiile te pot costa destul de mult. Ai fi tentat să cumperi piese second hand ca să economisești bani, dar nu ar trebui.

Când ți se strică mașina ai parte numai de bătăi de cap. Trebuie să cheltuiești bani pe care nu-i aveai repartizați pentru asta, trebuie să mergi la service și așa mai departe. O metodă prin care poți să economisești niște bani, în această situație, este să achiziționezi piese de schimb la mâna a doua.

În unele cazuri merge să faci asta, dar există piese pe care întotdeauna ar trebui să le cumperi din magazin.

Ce piese la mâna a doua să eviți, că îți iei țeapă

Kitul de ambreiaj

Aici ai fi tentat să scutești niște bani pentru că un astfel de kit este foarte scump. Un kit second hand poate fi ieftin, dar te poate ține și foarte puțin timp, iar riscul nu merită.

Discurile de frână

Cu frânele nu te joci. Discurile de frână sunt o componentă esențială a unui automobil și este important ca aceste discuri să nu fie strâmbe sau uzate. Cumpărele din magazin.

Filtrele

Filtru de polen, de aer, acestea sunt piese la care nu te gândești, însă sunt importante. Filtrele nu sunt scumpe, dar atunci când cumperi mai multe, costul crește. Un filtru vechi, second hand, nu face decât să reducă viața mașinii tale.

Bujiile

Tot timpul se recomandă bujiile noi deoarece cele vechi nu mai fac aprinderea bine și motorul va consuma mai mult combustibil. Și așa ieși pe minus, de fapt.

Amortizoarele

Manopera la amortizoare este scumpă, iar dacă tot le schimbi, mai bine ia unele noi pentru că nu vrei unele dintr-un cimitr de mașini, care apoi să se strice repede. Și apoi trebuie să le schimbi din nou, iar manopera e scumpă.

Cel mai bine, când vine vorba de achiziții, e să te gândești că un bun ieftin o să-ți aducă mai multe bătăi de cap. Mai bine consumi timp în research și verifici de unde poți cumpăra decât să faci compromisuri. Totodată, nu strică să verifici mai multe surse de unde poți obține piese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI