20 mart. 2019 | 18:35

Oamenii care cred că Pământul e plat vor face cea mai stupidă călătorie

ACTUALITATE
Oamenii care cred că Pământul e plat vor face cea mai stupidă călătorie

Flat-eartherii, acei oameni care cred că Pământul este plat, plănuiesc să organizeze o expediție până în Antarctica, pentru a demonstra lumii că acolo se află capătul Pământului (și a eșua).

Flat earther-ul Jay Decasby, care în momentul de față pregătește un reality show despre conspirația Pământului plat. El crede că, pentru a pune capăt dezbaterii Pământului plat, fanii teoriei trebuie să străbată într-un final Antarctica.

„[Expediții ale Antarcticii s-au făcut] de primii marinari (dinainte ca Națiunile Unite să stabilească și să pună în aplicare tratatul Antarcticii, făcând practic ilegală explorarea independentă și privată a Antarcticii), care au reușit să străbată peste 60 de mii de mile, ceea ce demonstrează irefutabil modelul Pământului plat, dar precum toți ceilalți munți de dovezi ale Pământului plat, asta nu este suficient pentru globaliștii din zilele noastre”, a zis Decasby.

El a mai adăugat: „Dacă putem ajunge pe coasta Antarcticii și să navigăm în jurul ei, vom străbate distanța care va dovedi că [Antarctica reprezintă] marginile exterioare ale Pământului plat și să respingem complet fiecare argument pe care oricine l-ar putea aduce [în favoarea] cultului venerator de Soare al heliocentrismului”.

Decasby a ținut să sublinieze că s-au făcut „legi care să nu permită niciun fel de echipament monitorizat pe gheață, care ar putea să ne ajute să demonstrăm nu doar că Pământul este plat, dar și ce se află dincolo de zidul de gheață”.

De ce e stupidă călătoria pentru a confirma Pământul plat

În realitate, au existat destule expediții în Antarctica de-a lungul anilor (inclusiv expediții solo). Cea mai recentă expediție solo a fost a exploratorului Colin O’Brady. Bărbatul a reușit să își termine călătoria de 1.600 de kilometri pe continentul alb în 54 de zile, fără ajutor din exterior.

El a fost mult mai rapid decât își propusese inițial. Credea că această călătorie trebuia să îi ia 70 de zile, dar a terminat cu 16 zile mai devreme. Astfel, a bătut recordul exploratorului britanic Louis Rudd, care traversa Antarctica pe alt traseu, în același timp cu el, și care mai avea 50 de kilometri de parcurs atunci când O’Brady a trecut de linia de finiș de la Ghețarul Leverett.

Decasby s-a plâns că O’Brady nu a postat în vreun moment coordonatele călătoriei lui. „Este din cauză că aceste coordonate nu există?”, a întrebat el. „Sau poate că O’Brady nu a urmat de fapt acea rută sau nu și-a îndeplinit presupusa misiune în cele 54 de zile declarate?”. La această acuzație, O’Brady a răspuns: „Coordonatele GPS au fost făcute publice pe parcursul întregii expediții în timp real. Oricine putea să dea click pe link-ul de pe website în orice moment al zilei pentru a vedea coordonatele de latitudine și longitudine”.

Rămâne de văzut dacă flat-eartherii chiar își vor duce la îndeplinire planul măreț de a merge în Antarctica și de a descoperi, pe cont propriu, că Pământul nu este un disc.