Orange a picat: ce s-a întâmplat cu rețeaua celui mai mare operator

Orange a picat: ce s-a întâmplat cu rețeaua celui mai mare operator

Orange România a avut, din nou, probleme cu stabilitatea rețelei. Cei mai afectați au fost clienții din București. Dificultățile din 6 aprilie au fost la mai puțin de-o lună de când Orange a avut probleme masive în România.


ACTUALIZARE 14:50 Operatorul susține că a rezolvat problemele. „Am intampinat dificultati tehnice in anumite zone din Bucuresti. Tehnicienii nostri au intervenit si au remediat deja problema”, a transmis compania prin intermediul paginii de Facebook.


Problemele rețelei Orange România au fost semnalate în primă fază pe pagina de Facebook a operatorului. Câțiva utilizatori s-au plâns că în București n-au semnal. Cea mai întâlnită problemă a fost lipsa semnalului și, implicit, nici internet, nici telefonie. Totuși, unii utilizatori aveau semnal, dar nu puteau beneficia de niciun serviciu.

Cele mai mare probleme pe care Orange le-a avut până acum au fost pe 27 martie. Atunci, după-amiaza, mai mulți clienți din câteva orașe din țară, inclusiv București, n-au avut acces la internet sau telefonie. La câteva ore după ce operatorul și-a informat clienții despre problemă, a oferit și o explicație.

„Au fost identificate 3 secționări ale rețelei de fibră optică în județele Bistrița-Năsăud, Brașov și Mehedinți. Două dintre secționări au fost simultane. Tehnicienii noștri au reușit să remedieze avaria cauzată de prima secționare și sunt în continuare pe teren. Serviciile încep să revină gradual la parametri normali de funcționare”, a transmis Orange România la acel moment.

E foarte probabil ca același lucru să se fi întâmplat și acum. În momentul în care conexiunea prin cablu, prin fibră optică, pică, pică și semnalul wireless pe care îl folosești pentru internet și apeluri.

Până la ora publicării acestui articol, Orange nu a comentat situația. Vom actualiza articolul pe măsură ce aflăm mai multe informații.

Alte probleme din 2019 pentru Orange România

Cei de la Orange au mai avut probleme cu rețeaua și pe 23 ianuarie. Atunci, sursa ar fi fost serviciul VoLTE, care presupune că atunci când funcționează ai o calitate mai bună pentru apeluri de voce. Orange a anunțat serviciul VoLTE în septembrie 2015.

În februarie, compania a mai avut încă o dată probleme. Atunci și Vodafone a fost afectată. Atunci, operatorul a spus că au fost câteva stații afectate în județul Mureș, dar a fost vorba de un procent mic, undeva la 2%.