OnePlus 7 Pro, lansat oficial: atuurile care îl fac spectaculos

OnePlus 7 Pro, lansat oficial: atuurile care îl fac spectaculos

După lungi speculații pe marginea OnePlus 7 Pro și câteva teasere oficiale, noul smartphone de top al chinezilor a fost lansat oficial.

Până în 2019, cei de la OnePlus au încercat să aducă pe piață terminale cu un raport preț/performanță de invidiat, fără să pună accent pe superlative absolute la capitolul specificațiilor. Odată cu dezvăluirea noului OnePlus 7 Pro, acele principii au fost șterse cu buretele. Acest telefon încearcă să fie cel mai bun din piață și, din câteva puncte de vedere, reușește.

De exemplu, are un ecran de cea mai bună calitate, pe același nivel cu Galaxy S10 sau iPhone Xs Max. Din prisma performanței camerei, deja a intrat în top DxOMark ca fiind la un punct distanță de vârful piramidei. În plus, este disponibil și într-o versiune 5G, dar aceea se comercializează doar în Regatul Unit, momentan.

oneplus 7 pro

OnePlus 7 Pro este construit în jurul unui panou ”Fluid AMOLED” de 6,67 inci cu o rezoluție nativă QHD+ și o rată de reîmprospătare de 90Hz. Terminalul este certificat HDR10+. Deoarece camere frontală folosește un sistem periscopic, panoul nu are niciun fel de crestătură sau perforație sau ”buză” groasă. Senzorul de citire al amprentei incorporat în ecran este de a treia generație și promite să fie foarte rapid.

Camera frontală la OnePlus 7 Pro are 16 megapixeli și a fost testată să reziste la 300.000 de cicluri de închidere/deschidere. Pe spate, are trei camere principale. Centrală este una de 48 de megapixeli ce utilizează un senzor Sony IMX586 cu F/1.6, OIS și EIS. Pentru telefoto există un senzor de 8 megapixeli cu zoom 3x și F/2.4. Pe spectrul ultra-larg vei utiliza o cameră de 16 megapixeli cu un câmp vizual de 117 grade. Poți filma 4K cu 60 de cadre pe secundă.

oneplus 7 pro 2În ceea ce privește performnața efectivă, OnePlus 7 Pro ascunde la interior o combinație între un Snapdragon 855 cu un sistem de răcire de tip vapor chamber în 10 straturi. În funcție de buget, poți opta pentru până la 12GB RAM și 256GB de spațiu. Versiunea de bază este cu 6GB RAM și 128GB de memorie internă. Pentru că folosește o memorie de tip UFS3.0, pentru prima oară prezentă într-un telefon, aceasta este mai rapidă cu 78% față de UFS 2.1.

Acumulatorul este de 4000 mAh și se încarcă rapid la 30W prin tehnologia proprietară Warp Charge. Are sticlă pe partea din spate, dar pe ambele părți este protejat cu Gorilla Glass 5. Culorile disponibile sunt Nebula Blue, Mirror Gray și Almond. Prețul de achiziție începe de la 720 de euro și ajunge până la 820 de euro pentru versiunea de top.

Citește și: