O Dacia banală, transformată radical: cea mai ieftină casă e mașina asta

Ce poți face cu o Dacia Dokker? O poți folosi pentru navetă, cărat lucruri sau tractat treburi. Dar un german a dus lucrurile și mai departe. A luat mașina banală și-a transformat-o într-o garsonieră excelentă pentru orice moment.

E impresionant cum, uneori, străinii sunt mai îndrăgostiți de Dacia decât sunt românii. Așa e cazul și lui Billy Drahmann, un tânăr din Germania care deține o Dacia Dokker. Dar el n-o folosește ca pe orice altă mașină, ci a investit în ea cât s-o transforme în cea mai compactă garsonieră pe care ai putea-o avea. Iar de acum cazarea la Untold sau Electric Castle nu mai e o problemă.

Cum arată Dacia transformată în casă pe roți

Drahmann susține că ce-a reușit el a fost să creeze un mini camper dintr-o Dacia Dokker. Spațiul a fost suficient de mare cât să reușească asta. Și chiar dacă n-are tot confortul din lume, are tot ce-i trebuie.

El și-a dotat mașina cu loc de dormit – modular, că poate deveni și banchetă -, prize pentru încărcat diverse electronice, dar și bucătărie. Bucătăria e din seria mini produsă de IKEA. Totodată, are diverse locuri pentru depozitare și totul în spațiul din spatele Dacia Dokker și după ce-a scos bancheta.

Mașina, din exterior, e cât se poate de banală. E înregistrată în Regensberg, Bavaria, și vine într-o culoare banală. La interior devine această mini-sufragerie în care poți trăi, găti și petrece vacanțele. Iar la cât de mult au crescut prețurile la cazare pentru Untold sau Electric Castle, așa ceva ți-ar fi la îndemână. Cel mai mare minus e că n-are duș, dar nici nu mai avea unde să-l înghesuie.

Alte proiecte care au dus la alt nivel mașina produsă sub comanda Renault

Există o întreagă nebunie cu Dacii transformate în case. Unii s-au luat însă foarte în serios cu mașina produsă sub comanda Renault. De exemplu, încă din 2014, cineva se lăuda pe un forum francez că a transformat o mașina Dacia Logan Pick-Up într-o „casă pe roți”. Sau e o casă pentru cei care n-au bani ori n-au locuință. Zona de locuit cântărește 335 de kilograme și are o înălțime de 2,8 metri (fără mașină).

Prețul unei astfel de mașini Dacia Logan Camper ajunge undeva la aproape 15.000 de euro. Ține minte prețul, pentru că cineva chiar s-a luat în serios cu un așa hibrid. Din fericire, Dokker e ceva mai ieftină și mobilarea așa cum a făcut tipul din Germania te duce la mai puțin. Iar, la final de zi, ai și mașină pentru deplasare, și casă în care să te relaxezi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: