O Dacia banală, transformată radical: cea mai ieftină casă e mașina asta

08:49 12.07.2019

Ce poți face cu o Dacia Dokker? O poți folosi pentru navetă, cărat lucruri sau tractat treburi. Dar un german a dus lucrurile și mai departe. A luat mașina banală și-a transformat-o într-o garsonieră excelentă pentru orice moment.

E impresionant cum, uneori, străinii sunt mai îndrăgostiți de Dacia decât sunt românii. Așa e cazul și lui Billy Drahmann, un tânăr din Germania care deține o Dacia Dokker. Dar el n-o folosește ca pe orice altă mașină, ci a investit în ea cât s-o transforme în cea mai compactă garsonieră pe care ai putea-o avea. Iar de acum cazarea la Untold sau Electric Castle nu mai e o problemă.

Cum arată Dacia transformată în casă pe roți

Drahmann susține că ce-a reușit el a fost să creeze un mini camper dintr-o Dacia Dokker. Spațiul a fost suficient de mare cât să reușească asta. Și chiar dacă n-are tot confortul din lume, are tot ce-i trebuie.

El și-a dotat mașina cu loc de dormit – modular, că poate deveni și banchetă -, prize pentru încărcat diverse electronice, dar și bucătărie. Bucătăria e din seria mini produsă de IKEA. Totodată, are diverse locuri pentru depozitare și totul în spațiul din spatele Dacia Dokker și după ce-a scos bancheta.

Mașina, din exterior, e cât se poate de banală. E înregistrată în Regensberg, Bavaria, și vine într-o culoare banală. La interior devine această mini-sufragerie în care poți trăi, găti și petrece vacanțele. Iar la cât de mult au crescut prețurile la cazare pentru Untold sau Electric Castle, așa ceva ți-ar fi la îndemână. Cel mai mare minus e că n-are duș, dar nici nu mai avea unde să-l înghesuie.

Alte proiecte care au dus la alt nivel mașina produsă sub comanda Renault

Există o întreagă nebunie cu Dacii transformate în case. Unii s-au luat însă foarte în serios cu mașina produsă sub comanda Renault. De exemplu, încă din 2014, cineva se lăuda pe un forum francez că a transformat o mașina Dacia Logan Pick-Up într-o „casă pe roți”. Sau e o casă pentru cei care n-au bani ori n-au locuință. Zona de locuit cântărește 335 de kilograme și are o înălțime de 2,8 metri (fără mașină).

Prețul unei astfel de mașini Dacia Logan Camper ajunge undeva la aproape 15.000 de euro. Ține minte prețul, pentru că cineva chiar s-a luat în serios cu un așa hibrid. Din fericire, Dokker e ceva mai ieftină și mobilarea așa cum a făcut tipul din Germania te duce la mai puțin. Iar, la final de zi, ai și mașină pentru deplasare, și casă în care să te relaxezi.