iPhone domină Android la cel mai important capitol

iPhone domină Android la cel mai important capitol
10:49 30.01.2019

Cei de la Apple s-au eschivat în trecut când vine vorba de mediatizarea numărului de posesorii de iPhone. Pentru a liniști însă investitorii, valoarea cu pricina fost făcută publică.

La final de 2018, când majoritatea companiilor au făcut publice statisticile referitoare la vânzările înregistrate pe anul trecut, cei de la Apple au conștientizat o scădere semnificativă a vânzărilor. Nu a durat mult până când a devenit evident că problema respectivă nu afectează  doar vânzările de terminale Apple, ci și Samsung sau alte gadgeturi de top.

Piața este pur și simplu saturată, iar posesorii terminalelor scumpe le schimbă mai rar decât în urmă cu ceva timp.

După publicarea informației respective, acțiunile Apple au scăzut într-un ritm accelerat. În urmă cu mai puțin de 24 de ore însă, directorul financiar al companiei a făcut câteva declarații care ar trebui să liniștească investitorii și să arate că viitorul gigantului din Cupertino este departe de a fi sumbru. În schimb, va fi diferit. Se vor schimba sursele de venit.

Apple are în piață la această oră aproximativ 900 de milioane de iPhone-uri. Este prima oară când această informație a fost făcută publică dintr-o sursă oficială.

Această valoare face parte dintr-un total de 1,4 miliarde de iDevice-uri aflate în circulație. Pe lângă iPhone-uri, valoarea respectivă include iPad-uri și iPod-uri Touch. A trecut de un miliard în 2016, iar în 2018 avea 1,3 miliarde.

Spre comparație, în 2017, erau două miliarde de dispozitive cu Android. Totuși, la începutul anului, 75% din telefoanele Apple aveau iOS 12, cel mai nou sistem de operare. De cealaltă parte, Android Pie nici nu există în statisticile Google. Cea mai populară versiune e Android Oreo cu versiunile 8.0 și 8.1 (21,5%), urmată de Android 6 Marshmallow (21,3%).

Pentru că acești posesori de gadgeturi cu iOS cumpără aplicații și mulți dintre ei sunt abonați la servicii Apple, generează bani pentru compania americană. Ar fi fost ideal să cumpere și gadgeturi noi, dar e puțin probabil ca acest lucru să se întâmple prea curând.

Apropo de abonați, Apple a menționat că este vorba de aproximativ 360 de milioane de utilizatori care plătesc pentru serviciile gigantului, indiferent dacă este vorba de Apple Music sau iCloud. Cifra probabil că va mai crește după lansarea iminentului serviciu de streaming menit să concureze cu Netflix.

Ca o veste bună pentru cei care sperau la iPhone-uri mai ieftine, Tim Cook a menționat că valoarea de achiziție a unui terminal din Cupertino nu va mai fi raportată la dolarul american. În schimb, se va calcula în funcție de monezile locale. Nu este foarte clar ce înseamnă asta, dar modul în care a fost formulată afirmația te face să crezi că, dacă o țară este mai săracă, prețul va fi mai mic decât în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI