Noul trailer la John Wick: Chapter 3 – Parabellum îți amintește de Matrix

Fanii filmelor de acțiune cu Keanu Reeves se vor bucura să vadă cel mai nou trailer la John Wick: Chapter 3 Parabellum, iar faptul că include o referință către Matrix e un bonus atrăgător.

Keanu Reeves are un CV impresionant când vine vorba de filme de acțiune, iar în 2019 își va continua activitatea prin lansarea lui John Wick 3. Cel mai nou film al trilogiei va fi unul spectaculos, încărcat de acțiune și un volum important de crime sângeroase.

Aventurile lui John Wick au început în 2014 și, precum alte câteva francize importante de la Hollywood, își va găsi concluzia în acest an. Pe de-o parte, regizorul Chad Stahelski a declarat că ar avea oricând idei pentru o continuare, dar încă din iunie 2017, Parabellum a fost promovat ca ”o concluzie a călătoriei domnului Wick”.

Revenind însă la referința la Matrix din titlu, cel mai nou trailer la John Wick: Chapter 3 – Parabellum include o secvență care îți aduce aminte de unul dintre cele memorabile SF-uri din toate timpurile. Deși a mai jucat într-o serie stufoasă de acțiune înainte de trilogia Matrix, mulți îl vor ține minte pe Keanu Revees din pielea lui Neo.

Anul acesta este unul foarte special pentru fanii Matrix. Filmul împlinește 20 de ani de la lansarea din 1999. Acest detaliu nu putea să fie trecut cu vederea de regizorul Chad Stahelski și echipa sa. Conform speculațiilor, în John Wick 3 vor exista mai multe referințe către Matrix, dar cel puțin una este inclusă în trailerul disponibil mai sus.

Referința la Matrix vine sub forma unei replici pe care, chiar și dacă nu știi engleză foarte bine, s-ar putea să-ți fi rămas în minte din pelicula de acum două decenii. La mijlocul trailerului, proprietarul Hotel Continental l-a întrebat de ce are nevoie pentru a lupta împotriva asasinilor din grupul High Table. Răspunsul imediat este ”Guns. Lots of guns” (Arme, multe arme). Aceeași replică i-a spus-o Neo lui Trinity în Matrix când se pregăteau pentru scena memorabilă încărcată de împușcături din hol. Atât atunci, cât și acum, personajul lui Keanu Reeves a primit ce și-a dorit.

Alexandru Puiu
16:01 24.03.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video