Netflix vrea să ducă vizionările de filme pe mobil la un alt nivel: care este soluția

În cadrul celui mai recent eveniment intitulat Netflix Hack Day, un grup de ingineri din cadrul companiei au găsit o soluție creativă pentru a-ți amplifica intensitatea experienței de vizionare a filmelor pe mobil.

O mare parte din popularitatea Netflix se datorează fiabilității platformei de streaming. Poți vedea filmele și serialele preferate oriunde te-ai afla, la calitate foarte bună. Există unii creatori de pelicule care speră să te convingă de faptul că lung metrajele sunt menite pentru un ecran de dimensiuni generoase, dar este puțin probabil să mai renunți la vizionarea de filme în deplasare.

În acest context, cei de la Netflix nu au ce să facă decât să îmbrățișeze faptul că mulți dintre abonați urmăresc creații artistice cu bugete astronomice pe un ecran de 5-6 inci. Un proiect pentru îmbunătățirea experienței de vizionare pe smartphone a fost realizat în cadrul Netflix Hack Day, un fel de hackaton intern al americanilor. Acolo, ies la iveală o serie stufoasă de artificii software care îți fac viața mai ușoară, dar prea puține dintre ele sunt implementate în versiunea finală de Netflix pe care o utilizăm cu toții.

Chiar și așa, faptul că niște ingineri au folosit motorul de vibrații al unui mobil pentru a amplifica experiența redării scenelor de acțiune reprezintă o realizare impreionantă. Proiectul este intitulat Project Rumble Pack și, dintr-un punct de vedere, este similar cu ceea ce face un controller de PlayStation când te joci. Pentru a ilustra practic dramatismul unei scene, gamepad-ul începe să-ți tremure mai mult sau mai puțin agresiv.

Proiectul Project Rumble a fost realizat de Hans van de Bruggen și Ed Barker. Pentru a ilustra utilitatea sa în lumea reală, au folosit în demonstrație un episod din Voltron, în care o scenă explozivă aproape că te făcea să îți scapi telefonul din mână. Pentru a-și atinge scopul, creatorii proiectului au folosit tehnologia dezvoltată de Immersion Corporation, pentru a sincroniza librăria Netflix cu feedback haptic. Nu se știe dacă această funcție va ajunge vreodată la mare masă a utilizatorilor, dar dezvoltarea ei eprezintă un gest drăguț.

21:26 22.06.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video