Cu ce nou tip de abonament ar putea veni Netflix în România
Netflix a ajuns în România în 2016, iar platforma devine din ce în ce mai populară. În 2018, românii plăteau 0,00224 dolari per titlu disponibil.
Netflix testează un alt tip de abonament pentru utilizatorii români. Ar putea introduce opțiunea unei abonări exclusiv pentru telefon și tabletă. Prețul pentru acesta ar urma să fie mai mic decât cel pentru variantele deja disponibile.
Pe lângă cele trei planuri pe care Netflix le oferă în mod obișnuit, Basic, Standard și Premium, pe telefoane și tablete a mai apărut o opțiune, care se numește Mobile. Aceasta costă 3,99 euro și are cele mai puține beneficii dintre toate.
Pe scurt, dacă alegi planul Mobile, te vei putea uita la filme și seriale numai pe telefon sau tabletă. Pe desktop sau televizor, Netflix nu va funcționa. De asemenea, nu vei beneficia de vizionare simultană pe mai multe ecrane, deci vei putea folosi doar un singur dispozitiv odată. Dar acest lucru este valabil și pentru următorul abonament, cel Basic, care costă dublu.
Nici calitatea pe care abonamentul Mobile o promite nu e una extraordinară. Nu este disponibilă nici vizionarea HD, nici Ultra HD.
În rest, abonamentul funcționează similar celorlalte. Vei avea acces nelimitat la seriale și filme.
Totuși, Netflix menționează că doar testează acest tip de abonament momentan. „Acest test nu va fi văzut de toată lumea și am putea să nu implementăm niciodată aceste planuri în afara testelor”, a declarat compania pentru paginademedia.ro.
Ce abonamente mai oferă Netflix
La începutul lui 2019 au existat zvonuri potrivit cărora abonamentele de pe platformă ar urma să se scumpească. În prezent, cel mai ieftin abonament de pe Netflix costă 8 euro, pentru următorul plătești 10 euro, iar cel mai scump te duce la 12 euro. Acesta îți aduce, bineînțeles, și cele mai multe beneficii.
De asemenea, Netflix a mai testat o variantă diferită de abonament în România, cel săptămânal. Astfel, îl reînnoiai doar dacă știai că te vei uita la filme sau seriale în săptămâna respectivă. Totuși, opțiunea nu a fost lansată oficial.