Ministerul prins cu Photoshop: secretarul de stat a fost „pus cu mâna”

Ministerul prins cu Photoshop: secretarul de stat a fost „pus cu mâna”

Mihaela Toader, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, apare într-o poză. Problema de aici începe și Photoshop e „implicat”.

Pe 20 martie, Ministerul Fondurilor Europene a publicat pe Facebook o serie de imagini. Nimic neobișnuit până nu te uiți la poza principală. În ea, în spatele steagului României, este Mihaela Toader, secretar de stat în acest minister. Doar că Toader nu apare în poză, ci a fost pusă acolo cu Photoshop. Ceea ce ne aduce aminte de Gabriel Oprea care a „primit” o poză și a pus-o pe Facebook.

Mihaela Toader secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene poza originala
Poza originală încărcată de MFE pe Facebook, unde apare Mihaela Toader. E singura imagine, din serie, în care secretarul de stat apare.

Conform MFE, imaginile sunt de la o întâlnire a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Asistență Tehnică. În cadrul întâlnirii au fost prezentate progresele înregistrate în implementarea POAT. Au fost reprezentanți AM POAT, parteneri și beneficiari MFE și reprezentanți ai Comisiei Europene.

De ce e un Photoshop imaginea publicată de MFE?

Secretar de stat Photoshop Mihaela Toader
Colaj cu marcaje pe problemele din imagine

Pe cât posibil, am încercat să identific în imagine acele elemente care clar nu sunt naturale. De exemplu, toate microfoanele sunt lungi și puse în fața vorbitorilor. Mihaela Toader are în față un fel de microfon înjumătățit. Apoi, sunt câteva elemente cel puțin bizare în cadrul acesta.

Cel care a lucrat imaginea în Photoshop a făcut o treabă destul de proastă la marginea laptopului, la peretele din spate și la umărul drept al lui Toader.

Mihaela Toader secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene Photoshop 2
Problema evidentă cu microfoanele de pe mese și din fața secretarului de stat
Mihaela Toader secretar de stat Ministerul Fondurilor Europene Ps 1
Laptopul din stânga secretarului de stat Mihaela Toader are o marcă trecută pe el în colț. În imaginea cu toți la masă marca a dispărut

Postarea MFE de pe Facebook are și un comentariu, dar nu poate fi văzut. Cel mai probabil e vorba de cineva care a remarcat problema și a fost cenzurat. Oricum, în caz că MFE șterge postarea, pe care acum o găsești aici, mai jos e un screenshot cu seria de imagini.

Ministerul Fondurilor Europene

Citește și:
Etichete: