Versiunea canadiana a lui Mini iti arata ca nu doar romanii copiaza

Versiunea canadiana a lui Mini iti arata ca nu doar romanii copiaza
Sursa foto: Jalopnik

Varianta canadiană a celebrului Mini îți arată că românii n-au fost singurii care s-au priceput la copiat. A fost o versiune adaptată stilului și nevoilor canadienilor de rând, dar schimbările n-au fost radicale.

Nici măcar mașinile legendare nu mai rămân la fel atunci când sunt trimise peste hotarele țării de origine.

Aproape toate modelele istorice au cunoscut unele „mutații” mai mult sau mai puțin plăcute, dar nici canadienii nu s-au putut abține să nu adapteze Mini-ul britanic.

mini
Imagine via Jalopnik

Se spune că americanii și canadienii sunt mai „din topor” și țin foarte mult la specificul lor național…mai ales canadienii care-s mândri nevoie mare de toate brandurile lor locale.

Adevărul este că ai putea găsi oriunde lucruri care au rămas neschimbate sute sau mii de ani, dar nu în S.U.A. sau în Canada, care a împrumutat atât de multe, ca foste colonii, de la imperiile care le-au dominat.

Mini din Canada, mai tare decât versiunea britanică

Mini a fost o marcă auto renumită și dorită în toate fostele colonii britanice. Izolaționismul economic agresiv practicat de Trump în prezent nu e deloc o noutate pentru americani. În anii ‘70, în S.U.A. au fost impuse niște regulamente noi cu privire la mărcile de import, iar Mini a fost scos, cumva, de pe piață.

Canada, poate și datorită istoriei lor, ca parte a Commonwealth-ului britanic, nu s-a grăbit să renunțe la mașinile ieftine. Cu toate acestea, canadienii au fost singurii care au adus celebrului Mini câteva schimbări care l-au particularizat:

mini
Imagine via Jalopnik
  • Un alt fel de rezervor de carburant;
  • „Gâtul” de umplere de la rezervor a fost modificat, astfel încât capacele bușonului de pe alte piețe nu s-au mai potrivit;
  • Faruri și semnalizatoare mai mari;
  • „Șinele” de la scaunele din față au fost introduse cu mult înainte de a se întâmpla asta peste ocean, la fabrica-mamă;
  • Bordul a suferit și el câteva modificări și au fost introduși martorii luminoși pentru centura de siguranță (poate printre primii puși vreodată pe o mașină);
  • Barele de protecție au fost ridicate și s-a renunțat la cele satinate;
Citește și:
Sursa: jalopnik