Această versiune de Word te ajută să scrii texte mai bune

Această versiune de Word te ajută să scrii texte mai bune

Cum ar fi dacă ai avea un asistent care să-ți indice toate greșelile pe care le faci atunci când scrii un text și să-ți dea sugestii despre cum l-ai putea îmbunătăți?

Microsoft are deja implementată funcția de verificare a cuvintelor prin care editorul de texte Word te avertizează dacă nu ai scris corect un cuvânt, însă compania merge mai departe cu acest asistent virtual.

Microsoft Word Online va avea un editor dotat cu inteligență artificială ce te va ajuta să scrii texte mai bune. E un fel de grammar checker, dar pe steroizi. Acestă nouă funcție se numește „Ideas” și va face sugestii scriitorului în legătură cu textul din pagină.

„Ideas” ar trebui să ajute utilizatorul să scrie un text mai concis și să-i dea o formă mai ușor de citit. Microsoft a implementat tehnologia de machine learning și prin „Ideas” se pot face sugestii de rescriere a unei franze întortocheate.

Funcția Word care te ajută să scrii mai bine în engleză

Funcția îți poate da și alte informații precum un timp estimat de citire și poate decoda acronimele pentru tine, în funcție de informațiile existente despre compania ta în Microsoft Graph.

„Ideas” mai este bun pentru a extrage idei cheie din document. Acestă funcție va fi mai bună pentru cititor decât pentru scriitor, dar cred că toții putem aprecia o funcție care rezumă un text de 67 de pagini.

De asemenea, Microsoft plănuiește să aducă și o altă funcție numită „Word Designer” editorului de texte și ar trebui să te ajute să formatezi mai bine textul.

Aceste noi funcții vor ajunge la cei înscriși în programul Office Insiders în luna iunie, apoi în toamnă ar trebui să fie disponibil pentru toată lumea.

Sigur, utilitatea programului nu este foarte extinsă pentru scriitorii în limba română, dar românii care trebuie să redacteze texte în engleză sigur vor aprecia acestă nouă funcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techcrunh
Etichete: