Cum faci un grafic „plăcintă” în Word, Excel sau PowerPoint – Pie Chart

Cum faci un grafic „plăcintă” în Word, Excel sau PowerPoint - Pie Chart

Suita de aplicații de birou a celor de la Microsoft include multe opțiuni interesante, chiar dacă nu le folosești pe toate. Printre ele, se numără posibilitatea să faci un grafic plăcintă.

Folosesc aplicațiile Office de foarte mult timp și îmi place să cred că le-am cam deslușit toate secretele. Printre funcțiile interesante, mi se pare că se numără posibilitatea realizării de grafice, cu scopul de a reprezenta vizual un set de valori numerice. În mod previzibil, există multe tipuri de grafice și toate se pretează în anumite scenarii. De această dată, voi detalia cum faci un grafic plăcintă în Word, Excel sau PowerPoint.

Indiferent de aplicația pe care o folosești din suita Microsoft Office, procesul este unul similar, dacă nu identic. Înainte să explic însă cum se face, e bine să înțelegi la ce te-ar putea ajuta un grafic plăcintă. Pie Chart, după cum îi spune englezii, facilitează reprezentarea unui total împărțit pe părți. În exemplul de mai sus, am făcut un salariu împărțit pe cheluieli.

Din meniul Insert al aplicației Word, PowerPoint sau Excel, alege Chart –  Pie Chart și fă click pe varianta de grafic pe care ți-o dorești. Imediat, vei avea pe ecran un grafic cu niște valori de referință. În Word și PowerPoint, se va deschide automat o fereastră de Excel cu un tabel pe care îl poți modifica ușor, precum cel din imaginea de mai jos. În Excel, selectezi în prealabil tabelul pe care îl dorești transformat în grafic.

Fiecare modificare pe care o faci în tabel se va reflecta în timp real în graficul plăcintă. Dacă vrei să adaugi elemente suplimentare, în cazul meu alte cheltuieli, poziționezi cursorul pe ultima poziție și apeși pe Enter. Când ai terminat de definit informațiile din spatele graficului, închizi Excel-ul. Dacă vrei să revii asupra lor, faci click dreapta pe un grafic existent și optezi pentru Edit Data. Aspectul unui grafic se modifică din meniul Format din centru sus, după ce l-ai selectat.

tabel excel pt grafic

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: