Metrorex introduce cea mai așteptată opțiune pentru călători

Metrorex introduce cea mai așteptată opțiune pentru călători

Metrorex devine ceva mai modern și implementează acum plata cu cardul, o opțiune foarte așteptată de către călătorii cu metroul din București.

De joi, 14 noiembrie, compania inaugurează plata cu cardul contactless pentru o călătorie cu metroul. Pentru început, vei putea să beneficiezi de această opțiune într-un singur loc, la stați de metrou Tineretului (noul acces de pe Bulevardul Dimistrie Cantemir). Urmează ca proiectul să fie implementat în cadrul mai multor stații de metrou, unde există turnicheți moderni.

După ce proiectul de modernizare a sistemului de plată, cei care merg cu metroul vor avea mai multe opțiuni prin care să-și achite călătoria. Metrorex va introduce în locul cartelelor de carton, carduri contactless, asemănătoare celor pe care le folosești pentru călătoriile cu STB. De asemenea, vei putea plăti și cu telefonul sau smartwatch-ul.

„Introducerea cardurilor contactless (carduri asemanatoare celor de la STB) va fi posibilă odată cu finalizarea tuturor etapelor proiectului de modernizare a sistemului de taxare. Un alt factor important de menționat în cadrul acestei etape îl reprezintă alinierea la prevederile legislative privind introducerea caselor de marcat cu jurnal electronic. De asemenea, BCR așteaptă în perioada urmatoare acordul VISA”, precizeaza compania pentru Wall Street.

Metrorex introduce plata cu cardul pentru o călătorie la metrou

Ideea nu este una nouă, Metrorex a mai încercat să implementeze plata cu cadrul și în trecut. În 2016, compania anunța oficial implementarea unui sistem contactless de plată a călătoriei cu metroul. Spunea că a instalat 165 de echipamente care să permită acest lucru, la nivelul turnicheților din toate stațiile. Dacă acest lucru s-ar fi realizat, București ar fi devenit cea de-a doua capitală europeană cu un așa sistem de plată a călătoriei, după Londra.

La puțin timp, echipamentele au fost înlăturate din toate stațiile. Astfel, Metrorex a pus pe pauză modalitatea de plată cu cardul.

Pentru implementarea noului sistem, compania Metrorex lucrează cu BCR și companiile UTI, Logic IT si Kapsch.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Wall Street
Etichete: