Metoda prin care Google ar fi ascultat convorbiri private

Metoda prin care Google ar fi ascultat convorbiri private

Google a fost prinsă cu mâța în sac și le mai oferă un motiv de teamă celor care cred că gadgeturile le ascultă conversațiile.

Google a recunoscut că a făcut o eroare atunci când nu a dezvăluit că unul dintre produsele sale conținea un microfon.

Specificațiile tehnice pentru Nest Guard, disponibil din 2017, nu conțineau nicio mențiune de vreun microfon sau dispozitiv de ascultat. Totuși, luna acesta, Googla a spus că printr-o actualizare de software Nest Guard va fi putea fi controlat prin comenzi vocale.

Bineînțeles, lumea a fost surprinsă să afle că acest dispozitiv avea un microfon și normal că s-au întrebat dacă nu cumva au fost spionați în acest timp. „Microfonul de pe dispozitiv nu a fost niciodată ascuns intenționat, acesta ar fi trebuit să fie trecut în lista de specificații. A fost o eroare din partea noastră”, a spus un reprezentant Google.

Compania americană a dat asigurări că microfonul nu a fost niciodată activat și că dispozitivul a fost dotat cu microfon pentru alerte bazate pe detectarea sunetului. „Am vrut să le oferim clienților noștri funcții noi în viitor precum abilitatea de a detecta când se sparge sticla”.

În același timp, Google este unul dintre cei mai mari vânzători de publicitate din lume. Cred că ar fi beneficiat masiv de abilitatea de a asculta conversațiile oamenilor.

Oportunitatea de a beneficia de astfel de informații probabil ar fi fost prea bună pentru a fi ocolită. Nu ar fi prima dată când o aplicație sau o companie te ascultă prin intermediul microfonului unui produs.

Nu vom știi niciodată sigur dacă acel microfon a fost activat sau nu și trebuie să ai încredere că astfel de companii, indiferent că e Google sau Facebook, vor lua măsuri pentru a-ți respecta intimitatea.

Nest Guard a fost pus la vânzare în SUA, parte din sistemul de securitate al Google și era plănuită o lansare în Europa și în Canada, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC