Cum ștergi mesajele trimise pe Facebook Messenger, ca să nu le vadă destinatarul

Printr-o actualizare recentă, Facebook Messenger a început să-ți permită ștergerea mesajelor trimise dintr-o conversație, pentru a nu le vedea destinatarul. Există însă limitări importante.

Împreună cu WhatsApp, Facebook Messenger este cea mai utilizată aplicație de mesagerie online. Spre deosebire de WhatsApp însă, Messenger nu ți-a permis până de curând să ștergi un mesaj pe care l-ai expediat anterior decât de pe telefonul, laptopul sau tableta ta. Cu alte cuvinte, mesajul rămânea trimis, putea fi văzut în continuare pe dispozitivul destinatarului, dar nu mai apărea la tine.

Între timp, printr-un update adus de Facebook, ai posibilitatea să ștergi definitiv un mesaj dintr-o conversație. Dacă nu a fost văzut, când persoana de la capătul firului sau participanții la conversația de grup vor încerca să vadă acel mesaj, textul va fi înlocuit cu ”Mesajul a fost șters” împreună cu numele celui care l-a șters.

Pentru a șterge un mesaj expediat, pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt simpli. Este suficient să ții degetul apăsat pe mesajul de format text, poza sau clipul video trimis. Optezi pentru Remove în dreapta jos și faci un tap pe Remove for everyone. Ți se va cere o confirmare suplimentară pentru finalizarea ștergerii. Atingi din nou Remove pe ecran, dacă utilizezi Facebook Messenger pe smartphone.

Două lucruri sunt foarte importante dacă te încântă mult ideea ștergerii de mesaje trimise. În primul rând, există un timp limitat în care te poți arunca la acest gest. Trecând peste faptul că majoritatea mesajelor trimise pe Messenger se reflectă în notificări cu conținutul mesajului pe ecranul telefonului destinatarului, ai doar 10 minute să ștergi un mesaj trimis.

În al doilea rând, dacă ai folosit un limbaj obscen, ai amenințat pe cineva sau te-ai aruncat la o manifestare agresivă, ai în vedere că și un mesaj șters poate fi raportat la Facebook și poți avea probleme. Cu alte cuvinte, echipa lui Zuckerberg mai are în continuare o copie a mesajului tău și poate fi folosit împotriva ta.

Dacă ești împăcat cu aceste particularități, e bine de știut că ai 10 minute să revii asupra unui mesaj trimis la nervi, mai ales dacă l-ai trimis la ora 3 dimineața și destinatarul nu l-a văzut.

14:22 19.02.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video