VIDEO Joker, filmul: Joaquin Phoenix ar putea fi cel mai tare Joker din toate timpurile

Filmul Joker se prezintă a fi o producție mai mult decât interesantă. Primul trailler oficial îl arată pe actorul Joaquin Phoenix în rolul principal și-l întruchipează înfricoșător de bine pe Prințul Crimelor din Gotham.

Așa ajunsese să fie poreclit Joker în universul DC Comics. Pentru prima dată, s-ar putea să avem un film DC serios care să prezinte și cealaltă față a criminalului în serie și a psihopatului Joker, dușmanul de moarte al lui Batman.

Joaquin Phoenix interpretează rolul lui Arthur Fleck, un comediant stand-up care dă rateuri în cariera pe care încearcă să și-o clădească. La fel ca în filmul Venom, din universul Marvel, ți se prezintă și latura umană (atât cât se poate) a celor mai răi criminali pe care i-ai urât în copilărie și te bucurai când eroii tăi preferați îi băteau și-i aduceau în fața justiției.

Joker: tristețea din spatele râsului de psihopat

Uneori, dreptatea e relativă și ceea ce vedem din exterior a fi injust, murdar, lipsit de moralitate, s-ar putea să-și aibă originea în meschinăria societății.

Asta e Jokerul interpretat de Joaquin, un produs al unei societăți corupte, insensibile și crude cu cei slabi sau defavorizați. Dintr-un ratat cu probleme emoționale și sociale, Arthur Fleck devine cel mai cunoscut și mai periculos răufăcător din Gotham, un lord al crimelor, temut chiar și de către capii mafiilor din orașul lui Batman.

Judecând după trailer, mi se pare că Joker împrumută puțin și din povestea lui Penguin, un alt dușman al lui Batman. Împrumută afecțiunea pe care Arthur/Joker o are pentru mama sa, singura persoană care-l înțelege cu adevărat și-l îndeamnă să combată greutățile vieții cu zâmbetul pe buze.

Acest zâmbet va deveni un laitmotiv pentru Joker, clovnul care ucide cu sânge rece, cu zâmbetul până la urechi și fără nicio remușcare.

În universul DC, se cunosc destul de puține detalii despre viața acestui personaj, așa că regizorul Todd Philips a putut să jongleze bine cu povestea lui Joker.

Daniel Ștefan
18:01 03.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video