A fost creat jocul care te ajută să te concentrezi mai bine

A fost creat jocul care te ajută să te concentrezi mai bine

Nu poți să te concentrezi la muncă sau la școală? Notificările de pe telefon te împiedică să te concentrezi? Atunci nu este de mirare că ai probleme de concentrare. O echipă de cercetători a lansat un joc care să te ajute.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au creat un joc care te ajută să te concentrezi mai bine și te scapă de nevoia de a lua medicamente.

Insitutul de Neuroștiințe al Universității Cambridge a dezvoltat și testat „Decoder”, jocul care activează zona frontal-parietală a creierului, ce este menită să-ți îmbunătățească atenția și concentrarea.

Într-un studiu publicat în revista științifică Frontiers in Behavioural Neuroscience, cercetătorii au găsit că utilizarea aplicației pe un iPad timp de opt ore pe parcusul unei luni a dus la îmbunătățiri neurologice. Mai mult, aceste îmbunătățiri au fost comparabile cu cele aduse de stimulanți precum metilfenidatul (Ritalin) sau nicotina.

Ritalin este un medicament prescris pentru cei care au ADHD (Tulburarea de deficit de atentie si hiperactivitate).

„Multe persoane îmi spun că au probleme cu concentrarea. Decoder ar trebui să-i ajute să-și îmbunătățească acestă abilitate”, a declarat profesorul Sahakian.

Decoder a fost dezvoltat în colaborare cu un studio de jocuri și jucătorii intră în rolul unui agent de poliție, iar scopul este să oprească activitatea organizațiilor criminale. Pentru a îndeplini obiectivul, jucătorii trebuie să identifice o serie de combinații de numere în medii virtuale pline cu elemente care-ți distrag atenția.

Fiecare misiune îndeplinită cu success îi dă jucătorului câteva litere pentru următoarea locație (un scor mai bun înseamnă mai multe litere dezvăluite). În fiecare locație, utilizatorii au trei misiuni și dificultatea acesteia este bazată pe performanța anterioară. Dificultatea misiunilor se setează în timp real.

La studiu au participat 75 de adulți ce au fost împărțiți în trei grupe: cei care au jucat Decoder, cei care au jucat Bingo și cei care nu au jucat nimic. Testele s-au făcut timp de o lună, sub supravegherea cercetătorilor.

La final, s-a descoperit că cei care au jucat Decoder se pot concentra mai bine decât cei care au jucat Bingo și decât cei care nu au jucat nimic.

Îmbucurător este faptul că imbunătățirile atenției participanților au fost comparabile cu efectele stimulentelor precum Ritalin.

Dacă simți că ai nevoie de acestă aplicație atunci o poți descărca din AppStore pentru iPhone, iar o versiune Android ar trebui să fie disponibilă cândva în acest an.

Sursa: ABC
Etichete: