Cum folosești un iPad ca telefon și îți suni prietenii

Dacă ești prin în ecosistemul Apple și folosești un iPhone, iPad, Macbook și Apple Watch, ai și câteva avantaje nu foarte evidente. De exemplu, poți învăța cum folosești un iPad ca telefon, nu doar pentru Facetime sau iMessage.

Apple a făcut un efort foarte mare de-a lungul anilor penntru a crea o legătură foarte strânsă între gadgeturile pe care le are în portofoliu. Respectiva legătură a devenit mai evidentă după lansarea iCloud și a serviciilor Facetime și iMessage. Din acel moment, puteai să folosești oricare dintre echipamentele tale pentru a iniția un apel video sau pentru a răspunde la un mesaj.

Printr-o combinație de iCloud și Facetime, Apple te lasă să îți folosești propriul iPad ca telefon. Există câteva restricții pe care trebuie să le ai în vedere și câțiva pași de urmat pentru activarea funcției, dar durează doar câteva minute. După aceea, vei putea să-ți suni prietenii de pe tabletă sau să răspunzi la telefon fără niciun fel de emoții.

În primul rând, ca totul să funcționeze, trebuie ca telefonul și tableta să fie conectate la aceeași rețea wireless. Practic, apelul efectiv va fi efectuat prin iPhone, dar prin intermediul conexiunii Wi-Fi va fi redirecționat către iPad. În plus, este vital ca ambele echipamente să aibă asociat același ID Apple de iCloud, iar funcția Facetime să fie activă. Nu în ultimul rând, în meniul iPhone-ului, la Configurări, în secțiunea Telefon, trebuie să bifezi ”Apelare de pe alte dispozitive” și să te asiguri că tableta ta este prezentă și bifată în listă.

Mai rămâne urmarea câtorva pași de pe iPad-ul efectiv. Dacă vrei să folosești un iPad ca telefon, intră în Configurări sau Settings la secțiunea Facetime și bifează atât Facetime, cât și Calls from iPhone. Așteaptă câteva momente. Ieși în ecranul principal.

Pentru că nu ai o aplicație Telefon pe tabletă, intră în agendă, la Contacte și caută o persoană pe care vrei să o suni. Fă un tap pe numele ei și apasă pe icoana de telefon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: