Jaluzelele solare sunt noua fiță în materie de energie regenerabilă

Jaluzelele solare sunt noua fiță în materie de energie regenerabilă

Amatorii de energie regenerabilă au un nou sistem la care pot apela dacă vor să adopte panouri solare, fără investiții masive și reamenajări în casă.

În fiecare an, tehnologia de conversie a energiei solare în electricitate devine mai eficientă și poate fi integrată în sisteme mai compacte. Pentru că există foarte mult interes în acest domeniu, sumele investite în cercetare și dezvoltare sunt fabuloase, iar beneficiile sunt semnificative.

Cel mai nou trend implică atașarea de panouri solare pe obiectele pe care le ai deja în casă și care sunt expuse la lumina naturală a soarelui. Din acest motiv, Elon Musk a creat țiglele solare, iar o companie mai puțin cunoscută a realizat de curând jaluzelele solare. Acestea din urmă se pot vedea în fotografia de mai sus.

Compania din spatele jaluzelelor inteligente este intitulată SolarGaps, iar primele produse sunt impresionante. Acestea sunt perfecte pentru cazurile în care stai în chirie sau, pur și simplu, nu vrei să treci prin efortul de a-ți instala panouri solare pe casă.

Pentru a fi cât se poate de eficiente în colectarea razelor solare, jaluzelele de la SolarGaps sunt capabile să se reorienteze pe parcursul zilei după poziția soareluri. În plus, le poți controla printr-o aplicație de smartphone, ca nivelul de confort derivat din implementarea lor să fie remarcabil.

În privința eficienței, se pare că sunt suficient de capabile încât să poată fi configurare ca sursă principală de energie electrică într-o casă obișnuită, în funcție de vremea de afară. Chiar și când nu este însă soare, pe parcursul nopții, de exemplu, electricitatea suplimentară poate fi stocată într-un set de baterii. Eventual, surplusul îl poți redirecționa în rețeaua electrica și să obții niște bani de la furnizorul de servicii. Dacă ai o fascinație pentru acest subiect și este curios în privința costurilor de implementare, poți accesa site-ul producătorului.