FOTO Primele imagini cu OnePlus 7 Pro, primul telefon 5G al companiei

FOTO Primele imagini cu OnePlus 7 Pro, primul telefon 5G al companiei

OnePlus 7 este viitorul flagship al companiei, iar varianta Pro ar putea fi modelul 5G, potrivit acestor noi imagini.

Nu mai este un secret că OnePlus lucrează la un telefon compatibil cu viitoarele rețele 5G. Compania a confirmat asta și a venit chiar cu un prototip de telefon la Mobile World Congress în februarie. Totuși, acesta a fost ascuns și vizibil era doar ecranul.

Ce știm despre OnePlus 5G este faptul că va folosi procesorul Snapdragon 855 și modemul X50. Au apărut două noi fotografii pe rețeaua socială Weibo din China care confirmă designul telefonului cu margini curbate și fără un ecran crestat sau perforat.

Ce specificații are OnePlus 7 Pro

Modelul din imagine s-ar numi OnePlus 7 Pro (nume GM1915). Are un ecran 6,67 inci Super Optic, un procesor Snapdragon 855, 8 GB memorie RAM și 256 GB spațiu de stoare. Telefonul are trei camere foto pe spate: un senzor de 48 MP, unul de 16 MP și alt treilea de 8 MP. Camera frontală este acolo, dar este ascunsă în corpul telefonului și iese la iveală doar când îți faci un selfie.

Probabil că senzorul de 48 MP va fi cel standard de 28 mm, cel de 16 MP ar fi unul ultrawide, iar cel de 8 MP ar putea fi unul telefoto.

Telefonul rulează Android 9 Pie și va avea suport pentru bluetooth 5.0. OnePlus 7 Pro va fi probabil cel mai scump model al companiei și ar putea depăși pragul de 1000 de euro. Carl Pei, șeful OnePlus, a spus că integrarea antenelor şi modem-ului 5G implică costuri foarte mari în acest moment, iar un telefon 5G ar costa cu 300 de dolari mai scump decât unul 4G LTE din prezent.

2019 este anul în care au debutat rețelele 5G în Coreea de Sud și în SUA. Verizon aduce internetul 5G în mai multe orașe din SUA, însă nu prea există telefoane care-l pot folosi. Motorola are Moto Z3 cu acel modul 5G, Samsung și-a lansat varianta 5G a lui Samsung S10 în Coreea de Sud și cam atât.

Citește și: