La ce te ajută cea mai ciudată husă de telefon care imită pielea umană

La ce te ajută cea mai ciudată husă de telefon care imită pielea umană

Această husă de telefon imită aproape perfect pielea umană și deși ar putea fi utilă în anumite privințe, ți-ar putea da și ceva coșmaruri.

Este vorba despre un proiect care urmărește să schimbe felul în care interacționezi cu dispozitivele tale mobile. În esență, interfețele Skin-On sunt dispozitive pe care le folosești să învelești diverse device-uri cu un strat de piele artificială. Astfel, proiectul nu include doar o husă de telefon inspirate de proprietățile pe care le are pielea umană.

Funcționează cam așa:

Totuși, faptul că imită atât de bine pielea umană ar putea să îi deranjeze pe unii.

Ce face husa de telefon care imită pielea umană

Pe scurt, produsele Skin-On pot fi adăugate dispozitivelor pe care le deții pentru a le face mai capabile.

Marc Teyssier, unul dintre inițiatorii proiectului, spune că vrea  să înlocuiască interfața rece a dispozitivelor, cum ar fi smartphone-urile, cu o versiune realistă a pielii umane, care face parte din modul în care oamenii interacționează unii cu ceilalți.

Astfel, prototipul pentru husa de telefon (sau pentru alte dispozitive) care imită pielea umană este programată să detecteze diverse gesturi pe care utilizatorul le face. De exemplu, o atingere ușoară îi dă telefonului de înțeles că ai nevoie de atenția sa.

Tehnologia poate fi folosită pe o varietate destul de mare de dispozitive: de la telefoane mobile, la wearables (smartwatch-uri, smart glasses), dar pot fi aplicate și pe touch pad-urile laptopurilor.

Printre funcțiile sale se numără și posibilitatea de a interacționa cu telefonul doar prin atingerea acestei huse, pe spatele smartphone-ului.

Asemenea epidermei , Skin-On este formată din mai multe straturi care pot detecta și interpreta presiunea pe suprafața unui obiect.

Teyssier spune că nu a început acest proiect având în minte o aplicație viitoare  pentru prototipuri, ci mai degrabă „pentru a propune un viitor posibil cu dispozitive antropomorfe”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: