28 iul. 2019 | 15:07

Huawei vine cu o veste nu tocmai îmbucurătoare. Ce se întâmplă cu cel mai performant telefon al chinezilor

ACTUALITATE
Huawei vine cu o veste nu tocmai îmbucurătoare. Ce se întâmplă cu cel mai performant telefon al chinezilor

Huawei, compania chineză vizată de acțiuni de spionaj în întreaga lume și despre care se crede că are în spate Guvernul de la Beijinj, își dezamăgește fanii. Chinezii încearcă să-și salveze afacerea promițând telefoane cu sisteme inovatoare care nu se regăsesc pe piață. Dar nu prea reușește să se țină de cuvânt nici la acest capitol.

Au trecut deja peste cinci luni de când Huawei se lăudă cu noul model de telefon pliabil Huawei Mate X. Telefonul era anunțat cu mare fast la Mobile World Congress pe la începutul anului, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic.

Și nici nu sunt semne că se mai întâmplă ceva în direcția asta. Deși nu s-a vorbit că ar avea probleme și nici nu a creat scandal (cum s-a întâmplat cu Galaxy Fold al rivalilor de la Samsung), Huawei Mate X încă se lasă așteptat.

Și s-ar putea să mai dureze ceva, după cum declară chiar He Gang, directorul diviziei mobile de la Huawei.

Potrivit acestuia, încă se fac teste pentru optimizarea și perfectarea modelului Mate X, care trebuie să îndeplinească toate standardele de calitate înainte de a fi lansat.

Când apare Huawei Mate X, modelul cu care se laudă chinezii

Huawei susține că trebuie să mai facă niște teste, dar cei care-l așteaptă se întreabă pe bună dreptate: dacă acestea eșuează, înseamnă că modelul Mate X nu va mai ieși niciodată pe piață?

Pe de-o parte, întârzierea poate fi justificată de faptul că Huawei vrea să scoată pe piață ceva cu care să se mândrească. Chinezii vor să fie siguri că nimeni nu sare cu critici după lansare.

Dar, pe de altă parte, ar putea arăta și că Huawei nu mai ține pedala de accelerație apăsată la maximum. Sigur, de obicei firmele mari de tehnlogie se înghesuie cu tot felul de prototipuri la târguri de genul MWC.

Dar nu înseamnă că toate ajung apoi pe piață. Toți s-au înghesuit să arate că au trecut la următorul nivel: telefonul pliabil. Dar poate că unii s-au și grăbit. Poate fi și cazul Huawei, dacă telefonul încă e ținut în teste.

Din câte se pare, Huawei Mate X are o nouă dată de posibilă lansare: luna septembrie. Tot pe atunci ar trebui să vină și Samsung cu Galaxy Fold în varianta updatată.

E un fel de joc de-a șoarecele și pisica între cei doi rivali.

He Gang, directorul diviziei mobile de la Huawei caută, însă, să elimine astfel de speculații: „Am investit foarte mult în Mate X. Nu prea ne interesează foarte mult când sparge Samsung gheața pe piață, nu pe asta ne concentrăm. Punctul cheie pe care îl considerăm este să sperăm că produsul ajunge la consumatori atunci când trebuie, când e momentul”.