03 iun. 2019 | 19:39

Huawei renunță la o componentă vitală a internetului: ce s-a întâmplat

ACTUALITATE
Huawei renunță la o componentă vitală a internetului: ce s-a întâmplat

Stabilitatea Huawei a început să se clatine odată cu ordinul semnat de președintele Donald Trump. Acum, compania vinde cablurile de internet de sub apă.

Rețeaua de cabluri subacvatice de pe fundul oceanului este cea care susține traficul de date la nivel global. Transmite cam 95% din traficul de date de pe internet. Pe lângă producția de telefoane mobile, Huawei are legături și cu aceste cabluri de internet de sub nivelul mării. Compania chineză deține 51% dintre acțiunile Huawei Marine Systems. Din 2009, aceasta a fixat peste 50.000 de kilometri de cabluri.

În prezent, lungimea totală a cablurilor de internet de pe fundul oceanului depășește 1,3 milioane de kilometri.

Huawei Technologies a devenit acționar majoritar în august 2018. Restul de 49% din companie este deținut de Global Marine.

Aparent, Marine Systems ar întâmpina acum probleme în încheierea de noi contracte. Totul din cauza atenției negative pe care Huawei o are în ultima vreme, după ce a fost interzisă în Statele Unite. Acuzațiile de spionaj aduse companiei fac tot mai dificile negocierile. Astfel, Huawei nu va mai opera cablurile subacvatice care permit transmiterea de date la nivel internațional. Aceasta este prima vânzare majoră de active din cadrul companiei în urma interdicției din Statele Unite.

Afacerea Huawei cu cablurile de internet subacvatice

În mod obișnuit, aceste cabluri erau deținute, în cea mai mare parte, de companii din sectorul telecomunicațiilor. Din 2016, mai mulți giganți tech, precum Google, Facebook, Microsoft sau Amazon, au intrat pe această piață și au cumpărat și ei aceste sisteme subacvatice.

Compania care va cumpăra acțiunile deținute în prezent de Huawei se numește Hengtong Optic-Electric și este tot din China. Prețul vânzării nu a fost făcut cunoscut public.

Aceasta este cel mai mare furnizor de rețele de fibră optică și rețele electrice din China. Are peste 70 de filiale și a construit peste 10.000 de kilometri de cabluri subacvatice până acum.