21 mart. 2019 | 08:41

Google te ajută să nu-ți mai pierzi pozele niciodată

ACTUALITATE
Google te ajută să nu-ți mai pierzi pozele niciodată

Dacă nu ai nicio problemă cu urcarea pozelor tale în cloud, Google tocmai a lansat o versiune mai eficientă pentru a-ți face backup la fotografii.

În 2019, nu mai ai nicio scuză să-ți pierzi fotografiile de pe mobil când îți dai telefonul de pământ sau îți este furat. Opțiunile automate de creare a unor copii de siguranță sunt numeroase și ține doar de tine să-ți alegi o companie pentru care ai o afinitate. Dacă îți place Apple, poți folosi iCloud. Dacă vrei o soluție universală pentru toate echipamentele tale, Flickr mă încântă teribil. Pentru amatorii de backup gratuit însă, Google Photos face de mult timp cea mai bună treabă.

În mod tradițional, Google Photos ți-a oferit din totdeauna două opțiuni de backup. Prima este intitulată High Quality și se reflectă într-un backup gratuit al unui volum nelimitat de fotografii și clipuri video, cu mențiunea că vor fi un pic redimensionate, dacă depășesc 16 megapixeli. Clipurile la o rezoluție mai mare de Full HD vor fi redimensionate până la 1080p.

A doua opțiune disponibilă din totdeauna este intitulată Original Quality. Dacă nu cumva ai un Google Pixel de orice generație, fotografiile și clipurile la calitate originală, necompresate, îți consumă spațiu dein Google Drive și, foarte ușor, ajungi să dai bani pentru backup-ul fotografiilor.

Printr-o actualizare recentă adusă Google Photos, americanii au introdus opțiunea de Express Backup. Aceasta este ideală în momentul în care faci multe fotografii, ajungi rareori la o rețea Wi-Fi, dar ți-ai dori să nu pierzi niciuna, niciodată. Implică un compromis semnificativ de calitate, dar și traficul generat este infim, dacă depinzi de o conexiune 3G.

Practic, în modul express, imaginile sunt redimensionate la trei megapixeli, iar clipurile sunt transformate în 480p. Ca referință, asta înseamnă că, dacă te bucuri de de clipurile și imaginile tale pe mobil, nu ar trebui să vezi niciun compromis. Doar pe TV, s-ar putea să observi o pixelare a conținutului. Inițial, această funcție a fost introdusă în India, dar acum este disponibilă la scară largă.

google-photos-express

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele