Google Docs Offline: cum creezi și modifici documente fără internet

Google Docs Offline: cum creezi și modifici documente fără internet

Google Docs este una dintre cele mai performante suite de aplicații office, dar cei mai mulți utilizatori nu știu că poate funcționa și fără internet, chiar dacă este în browser.

Google oferă o suită foarte stufoasă de servicii online, iar cele mai multe dintre ele sunt foarte populare. Pentru că vorbim însă de gigantul online, percepția generală este ai nevoie de o conexiune activă la internet pentru a le folosi. În realitate, deja de câțiva ani, nu este chiar așa. Gmail funcționează offline de câțiva ani, iar mecanismul l-am detaliat aici. Suite Google Docs merge de asemenea fără internet, dar trebuie să parcurgi câteva etape pe care le voi detalia mai jos.

Dacă nu vrei să dai bani pe Microsoft Office, dar să ai posibilitatea să creezi și să editezi documente Word, Excel sau PowerPoint oriunde te-ai afla, există Google Docs offline. Pentru a profita însă de această funcționealitate, trebuie să ai în vedere câteva particularități. Cea mai importantă este că funcționează doar în Google Chrome, browserul companiei.

În primul rând, trebuie să instalezi extensia Google Docs Offline din Chrome WebStore folosind acest link. După aceea, activezi funcționalitatea offline a aplicației web de pe site-ul Google Docs. Asigură-te în colțul din dreapta sus al ferestrei că te-ai autentificat cu contul tău de Google.

Pentru acces offline, fă un click în colțul din stânga sus pe cele trei liniuțe și optează pentru Settings. În partea dreaptă a noii ferestre, bifează Offline, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Din acel moment, cea mai mare parte a funcționalității Google Docs va putea fi accesată în momentele în care nu ai internet.

Asta nu implică însă că toate documentele tale din librăria Google Docs sunt disponibile offline. În acel scop, trebuie să apeși pe cele trei punctulețe din colțul din dreapta jos al fișierului din browser și să optezi pentru Available Offline. Alternativa este să deschizi fișierul ca de obicei, să intri în meniul File și să bifezi ”Make available offline”.

google docs offline activare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: