După Samsung și Huawei, Google și Apple vor să lanseze un telefon pliabil

După Samsung și Huawei, Google și Apple vor să lanseze un telefon pliabil

Samsung și Huawei și-au lansat propriile telefoane pliabile, iar Google și Apple ar putea fi următoarele care să lanseze un astfel de dispozitiv.

Ecranele flexibile, telefoanele pliabile și cele cu conectivitate 5G sunt elementele care caracterizează industria smartphone-urilor în 2019. Fie că vrei sau nu. Primul telefon pliabil care a scos capul în lume a fost Samsung Galaxy Fold. La scurt timp a urmat și Huawei Mate X și Oppo (avea o copie de Huawei Mate X pe care a decis să nu o mai arate la Mobile World Congress).

Acum se pare că Apple și Google sunt interesate de tehnologie și există semnale că ar vrea să producă propriile telefoane pliabile. Există zvonuri cum că Apple ar vrea să facă un iPhone cu ecran flexibil. Telefonul pliabil de la Apple nu va veni anul acesta, ci poate în 2020.

Samsung Display a livrat mai multe display-uri pliabile către Apple, dar și către Google, potrivit unor surse din industrie. Se pare că Samsung Display vrea să atragă potențiali clienți interesați de ecrane flexibile. În același timp,  speră ca tehnologia să stârnească un interes astfel încât telefoanele pliabile să intre în mainstream.

Aceleași surse au menționat că Samsung a livrat panouri pliabile de 7,2 inci ce se aseamănă foarte mult cu panoul folosit de Samsung pentru telefonul pliabil Galaxy Fold. Interesant este că raportul arată că și Huawei și Oppo au primit astfel de panouri flexibile.

Compania coreeană ar avea capacitatea de a produce 200.000 de ecrane flexibile pe lună, deci în jur de 2,4 milioane de unități pe an. Samsung a spus că nu se așteaptă să vândă Galaxy Fold într-un număr foarte mare, așa că Samsung Display are nevoie să găsească clienți noi pentru ecranele flexibile.

Vrea cineva telefon pliabil, are cineva nevoie de un astfel de smartphone în 2019? Încă nu putem răspunde la acestă întrebare, dar ne vom putea apropia de un răspuns odată ce testăm Huawei Mate X și Samsung Galaxy Fold.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Pocket Now