Ford s-a gândit să reinventeze patul și i-a ieșit un produs bizar

Dacă împarți patul cu o altă persoană, probabil că nu îți convine când acea persoană acaparează partea ta de saltea. Tocmai de aceea, cei de la Ford au căutat să schimbe acest lucru prin reinventarea patului clasic.

Ford este o companie de automobile, descoperă mereu metode noi de a încorpora tehnologia și în afara vehiculelor lor. Așa că, mai nou, a creat un pat cu bandă rulantă care este menită să țină oamenii pe partea lor de pat în timpul somnului. Patul are un senzor de presiune care își dă seama când partenerul tău de somn a intrat pe partea de pat care ți se cuvine ție. De acolo, banda rulantă se ocupă de mutarea lui pe partea sa – la fel cum dispozitivul de la Ford, Lane-Keeping Aid, mută vehiculele pe benzile corecte prin „înghiontirea” volanului în direcția potrivită.

Patul acesta nu va fi disponibil comercial. Cu toate astea, este o metodă prin care compania caută să își prezinte tehnologia publicului într-un mod cât mai ușor de vizualizat. Nu este prima dată când Ford face acest lucru. În trecut, a mai construit o căsuță antifonică care arată sistemul audio din SUV-ul său Edge, dar și un pătuț de copii care simulează experiența de a merge cu mașina.

Experimentele acestea nu sunt însă cele mai ciudate lansate de Ford. Compania s-a întrecut pe sine în 2018 când, într-o încercare de a crește eficiența angajaților, a creat niște exoschelete mecanice menite să îi ajute pe aceștia să lucreze ușor și fără efort. În colaborare cu compania Ekso Bionics, Ford a lansat așadar EksoVest – o vestă cu brațe mecanice menită să îi ajute pe angajații care se ocupă cu asamblarea mașinilor la reprezentanța Ford din Michigan și să prevină accidentele de muncă.

Așadar, deși ideile celor de la Ford pot părea cel puțin ciudate uneori, o parte din ele ajung să fie chiar utile.

Bianca Prangate
08:37 17.02.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video