10 iul. 2019 | 08:36

Ford a creat o cușcă deșteaptă pentru câini: cum le face viața mai ușoară animalelor de companie

ACTUALITATE
Ford a creat o cușcă deșteaptă pentru câini: cum le face viața mai ușoară animalelor de companie

Cei de la Ford sunt renumiți la nivel global pentru mașinile pe care le produc de aproximativ 100 de ani. Se pare însă că mai au în portofoliu și proiecte mai puțin populare, cum ar fi o cușcă inteligentă pentru câini.

Câinii au o problemă majoră, o sursă de stres semnificativă și cauză de anxietate. Este vorba de artificii și orice alte zgomote agresive la volum foarte ridicat. Producătorul de autoturisme a dedicat resurse financiare semnificative remedierii acestei situații, iar rezultatul este unul impresionant.

Cușca de câini din imaginile alăturate este creată de Ford și e dotată cu mecanism avansat de anulare a zgomotului de fond sau noise cancelling. Practic, este vorba de aceeași tehnologie pe care o găsești în căștile premium de la Bose, dar adaptată pentru animalele de companie, care nu pot să poarte căști.

Legătura cu industria auto vine din faptul că cei de la Ford oferă deja noise cancelling în autoturismele lor de top din portofoliu. În cazul SUV-ului Edge din portofoliu, anularea zgomotului de fond se utilizează pentru trecerea în modul silențios a zgomotului foarte puternic de la motor și de la sistemul de transmisie. Ca urmare, în același fel în care pe tine te ajută să ai o călătorie mai liniștită cu mașina, pe animalul tătu de companie îl ajută să aibă un somn mai odihnitor.

noise-cancelling-dog-kennel-ford-3Cei de la Bose au patentat tehnologia de noise cancelling în urmă cu câteva decenii, iar sistemul prin care funcționează este foarte interesant. Unul sau mai multe microfoane înregistrează sunetul ambiental. Printr-un procesor de sunet activ, alimentat cu energie electrică, se calculează antifaza sunetului înregistrat anterior. Acel sunet îți este redat în căști și se reflectă în liniște. E ca și cum măsori un număr din atmosferă, -7 și calculezi opusul său, 7. Procesorul le adună și îți dă zero, unde zero este liniștea mult dorită.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele