Fondatorul Netflix dezvăluie regulile care i-au asigurat succesul: le-a primit de la tatăl său

Fondatorul Netflix dezvăluie regulile care i-au asigurat succesul: le-a primit de la tatăl său

Cei mai mulți oameni de succes își iau principiile de viață din cărții, în timp ce alții merg pe intuiție. Cofondatorul Netflix a avut încă de la început un set de reguli esențiale pe care le-a primit de la tatăl său.

Marc Rudolph nu este un nume la fel de cunoscut precum Steve Jobs sau Bill Gates, dar având în vedere afinitatea noastră pentru Netflix ar fi bine să-i ține minte numele fondatorului platformei de streaming. Într-o piață din ce în ce mai aglomerată, Rudolph a făcut o treabă foarte bună în a-și asigura dominația globală pornind de la un set de valori precise.

Conform unui interviu acordat celor de la CNBC, regulile care i-au asigurat succesul lui Marc Rudolph au provenit de la tatăl său și le-a primit cadou, sub forma unei liste, când a absolvit facultatea. „Când aveam 21 de ani, proaspăt ieşit din facultate şi urma să-mi încep primul loc de muncă, tatăl meu mi-a oferit o listă scrisă de instrucţiuni”, scrie antreprenorul şi autorul pe LinkedIn.

În total, este vorba de opt sfaturi cât se poate de interesante pe care ar fi bine să le ai și tu în vedere. Fondatorul Netflix le-a intitulat ”Regulile lui Randolph pentru succes”:

1. Fă cu cel puţin 10% mai mult decât ţi se cere.

2. Nu prezenta niciodată, niciodată, drept adevăruri opinii despre lucruri pe care nu le cunoşti. Acest lucru necesită multă grijă şi disciplină.

3. Fii politicos şi mereu atent, atât cu cei superiori, cât şi cu cei inferiori.

4. Nu te da cu fundul de pământ, nu te plânge – rămâi la critici constructive şi serioase.

5. Nu îţi fie frică să iei decizii atunci când ai la dispoziţie adevărurile pe baza căreia să le iei.

6. Cuantificaţi, acolo unde este posibil.

7. Fii deschis, dar sceptic.

8. Fii prompt.

Chiar și cu aceste principii în spate, este important de reținut că Randolph nu a dobândit succesul decât la 39 de ani, când a înființat Netlix. Până atunci, a lucrat în vânzări imobiliare la firma mamei sale și nu a avut succes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Adevarul
Etichete: