15 iul. 2019 | 09:10

Find & Replace: cum înlocuiești un text în Word, Excel rapid și de mai multe ori

ACTUALITATE
Find & Replace: cum înlocuiești un text în Word, Excel rapid și de mai multe ori

Dacă folosești Microsoft Word sau Excel de ceva timp, s-ar putea să fi întâmpinat un set de circumstanțe în care să fii nevoit să înlocuiești un cuvânt sau mai multe într-un document stufos. Soluția este simplă.

Poți să pleci de la un scenariu simplu. Ai un contract de 20 de pagini în care numele unei persoane apare de 17 ori. În cazul în care acel contract se aplică la zece oameni, trebuie să-l parcurgi cu foarte mare atenție, pentru a înlocui numele în fiecare instanță. În mod uzual, acest proces laborios poate dura până la 15-20 de minute pentru o persoană. Cu o soluție foarte rapidă însă, timpul scade până la 15-30 de secunde.replace word

Microsoft îți oferă un utilitar de Find & Replace (Caută și Înlocuiește). Acesta poate fi găsit atât în colțul din dreapta sus al meniului Home, cât și printr-o combinație de taste. Apasă simultan pe CTRL+H și vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Sistemul este identic indiferent dacă folosești Word, Excel sau PowerPoint.

Cu fereastra de Find & Replace în fața ochilor, în partea de sus, tastezi ceea ce cauți, iar în partea de jos scrii cu ce vrei să înlocuiești ceea ce cauți. Este important de reținut că poți tasta simboluri simple, precum un punct sau o virgulă. În același timp, poți scrie propoziții complexe, formate din foarte multe cuvinte. Depinde de situația cu care te confrunți.

Dacă apeși pe More în stânga jos, vei putea bifa dacă vrei să îți înlocuiască cuvintele care respectă componența de majuscule și litere mici (Match Case). Implicit, îți sunt înlocuite câteva litere căutate dacă sunt găsite și în interiorul unor cuvinte. În cazul în care acest mecanism nu te ajută, bifezi ”Find whole words only”.

În final, dacă ești mulțumit de parametrii căutării, apasă pe Replace pentru a fi înlocuită următoarea instanță a unui cuvânt căutat. Dacă apeși pe Replace All, vei înlocui toate instanțele cuvintele căutate dintr-un foc, iar la sfârșit, vei primi un raport în acest sens.

find and replace

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele