Chinezii au creat drona pe care ți-o doreai: filmează 4K și în aer, și în apă
Drona care se poate deplasa atât în aer, cât și sub apă nu e doar un proiect virtual, e realitate. Este o dronă care filmează 4K în orice mediu, indiferent de vreme. Apa nu mai e un factor de risc, ci un aliat.
Cei care adoră filmările și fotografiile aeriene știu cât de dificilă poate fi pilotarea unei drone când apar aversele, iar când decolează deasupra unui lac sau unui rău, emoțiile cresc simțitor. Orice neatenție sau curent atmosferic care-ți aruncă drona în baltă înseamnă că-ți poți lua adio de la ea.
Compania chinezească SwellPro, care are sediul în ShenZhen, te scapă de acest stres, pentru că a creat drona Spry, capabilă să filmeze și să fotografieze atât din aer, cât și de sub apă.
Arată ca o dronă obișnuită, dar are o particularitate aparte: își folosește elicele ca să navigheze și la mică adâncime, în lacuri sau în râuri cu debit mic. În plus, telecomanda este și ea rezistentă la apă.
Drona Spry este achiziția perfectă pentru orice înotător sau scufundător care iubește fotografia și videografia subacvatică. Nu mai trebuie să investești sute sau mii de euro în echipament foto și video subacvatic, dar nici prețul acestei drone chinezești nu este prea mic, având în vedere performanțele.
Experții în domeniu s-ar putea uita cu suspiciune la drona Spry, mai ales după ce au testat o mulțime de camere profesionale. Totuși, chinezii de la SwellPro spun că drona lor aeriană și subacvatică e capabilă să filmeze chiar și în format 4K, la 30 fps.
Spry costă 1.500 de euro, dar nu-ți garantez calitatea imaginilor, chiar dacă dispune de stabilizare video. Compania excelează însă la capitolul gadgeturi rezistente la apă și nu mă refer la stropiri accidentale sau la averse. SwellPro produce în China și trimit pe piața din S.U.A. o mulțime de gadgeturi și echipamente de care ești sigur că nu se defectează sub apă, indiferent cât de mult ar sta scufundate.
Dacă nu ai prea multe pretenții la capitolul foto, s-ar putea să fii mulțumit de drona Spry, pentru că face fotografii de până la 12 megapixeli (dar fotografii profesioniști ar considera că nu e de ajuns) și dispune de un senzor Sony 1/2.3” CMOS și lentile care reduc distorsiunile de tip fisheye, ca să ofere o perspectivă mai naturală.
Totuși, chiar dacă nu face fotografii strălucite, drona Spry este extrem de utilă datorită versatilității sale, iar telecomanda împrumută aceeași funcție waterproof ca drona pe care o ghidează. Și, cel mai important, Spry poate decola atât de pe uscat, cât și de pe apă.