13 oct. 2019 | 11:04

Digi RCS-RDS, Orange şi Vodafone, în alertă. Ce se întamplă cu tarifele convorbirilor telefonice de la 1 ianuarie 2020

ACTUALITATE
Digi RCS-RDS, Orange şi Vodafone, în alertă. Ce se întamplă cu tarifele convorbirilor telefonice de la 1 ianuarie 2020

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a propus de curând schimbarea tarifelor de la 1 ianuarie din cursul anului viitor. Ce trebuie să știe clienții de al Digi, Orange și Vodafone? Propunerea făcută de ANCOM a surprins pe toată lumea.  Iată anunțul oficial al lui Sorin Grindeanu!

Digi, Orange și Vodafone: Tarifele convorbirilor telefonice se vor schimba

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații a anunțat, în cursul zilei de vineri, faptul că a dezbătut și adjudecat un subiect mult discutat. Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a făcut anunțul oficial care arată că tarifele maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile vor fi reduse. Acest lucru va putea fi posibil până la data de 1 ianuarie 2020. În acest context, practicarea unui tarif de 0.76 eurocenți pe minut pentru apelul la puncte mobile va fi cu 10% mai mic decât nivelul pe care îl atinge la momentul acesta.

”ANCOM a propus, ca măsură tranzitorie, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile unic la nivel european preconizată a avea loc până la finalul anului 2020, practicarea unui tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut pentru apelurile la puncte mobile, cu 10% mai mic faţă de nivelul actual. Ne aşteptăm ca această reducere să se reflecte şi în tariful pe care îl plăteşte fiecare utilizator pentru apelurile către terminalele mobile”

  • Sorin Grindeanu
Digi Rcs Rds, Orange și Vodafone Se schimbă tarifele telefonice de la 1 ianuarie 2020
Digi, Orange și Vodafone: Se schimbă tarifele telefonice de la 1 ianuarie 2020

Comunicat oficial ANCOM

Comunicatul oficial susține că tariful nou va fi de maximum 0.76 de eurocenți pentru minut, calculat în medie a tarifelor de terminare pentru apelurile la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene. Noul tarif este stabilit pe baza unui model de cost LIRIC pur.

”Noul tarif maxim de 0,76 eurocenţi/minut a fost calculat ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unui model de cost LRIC pur. Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, până la adoptarea unui tarif de terminare a apelurilor la puncte mobile, unic la nivel european”