Detective Pikachu a depășit cel mai important record: cum a bătut Tomb Raider

Detective Pikachu a depășit cel mai important record: cum a bătut Tomb Raider

De cele mai multe ori, filmele bazate pe jocuri video sunt un eșec de proporții, dar există și câteva excepții, iar Detective Pikachu se află printre ele.

Din primul weekend de lansare al Detective Pikachu, s-a vehiculat faptul că ar putea deveni cel mai profitabil film bazat pe un joc video. Criticii au fost în mare parte încântați de producția inspirată de franciza Pokemon, iar fanii personajului Pikachu s-au îngrămădit să-l vadă în cinematografe.

Din acest motive, deși a trecut ceva timp de la lansare, Pokemon: Detective Pikachu se poate lăuda cu titlul de cel mai mai profitabil film a cărui acțiune este inspirată de un joc video. Din câte se pare, producția continuă să mai fie distribuită în anumite cinematografe de pe mapamond și, cu acele încasări, a depășit performanța la box office a fostului deținător al titlului.

La ora actuală, la nivel global, Detective Pikachu a generat încasări în valoare de 436 de milioane de dolari. Doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, din această sumă, s-au adunat 143,3 milioane de dolari. Restul banilor s-au strâns din alte teritorii din lume. Deși au apărut zvonuri în mai că Pikachu este pretendent la acest titlu, este îmbucurător faptul că a reușit să-și atingă scopul.

Detective Pikachu se lăuda deja cu un record după primul weekend de la premieră. În primele zile de disponibilitate, a generat 58 de milioane de dolari, semnificativ mai mult decât Lara Croft Tomb Raider. Fostul deținător al recordului se lăuda cu 47,7 milioane de dolari. O continuare a poveștii a fost deja aprobată de producători și nu ar trebui să așteptăm prea mult până va ajunge în cinematografe. În medie, durează cam doi ani până când deținătorii francizelor aduc pe marile ecrane o nouă producție. Nu este exclus ca performanța lui Pikachu să dea startul unui întreg Univers Cinematografic Pokemon, cu filme construit în jurul mai multor pokemoni.