Decizia Samsung care i-ar putea înfuria pe fanii modelului Galaxy
Samsung a luat o decizie neașteptată în legătură cu seria Galaxy A. Producția va fi externalizată, iar criticile au început să apară.
Indiferent dacă ești sau nu fan Samsung, trebuie să recunoști că te interesează unde e fabricat produsul pe care vrei să-l cumperi. Iar sud-coreenii fac acum o mișcare care s-ar putea să nu fie pe placul multora. Ssmsung vrea să externalizeze producția unor modele din această serie într-o altă țară.
Și nu oriunde, ci în China. Samsung a încheiat un parteneriat cu chinezii de la Wingtech, cei care se vor ocupa de producția anumitor modele Galaxy A. Samsung vrea, în acest fel, să facă față concurenței producătorilor chinezi precum Huawei și Xiaomi. Și-și mută producția chiar în țara lor.
Pe modelele Samsung Galaxy A vei vedea, de acum încolo, însemnul „made in China”. Problema e că nu toată lumea e mulțumită de această decizie.
De ce supără decizia Samsung referitoare la modelele Galaxy A
Samsung nu a spus, deocamdată, câte telefoane din gama Galaxy A vor fi produse în China. Dar ar putea fi vorba despre 20% din producția sa de telefoane. Iar asta înseamnă extrem de mult. Strategia, însă, e criticată. Și sunt câteva puncte de vedere care merită luate în seamă.
Prin decizia de a externaliza producția, Samsung caută să se bată mai bine cu Xiaomi și Huawei și, în același timp, să țină și prețurile jos. Numai că noile modele ar putea avea o calitate îndoielnică. Practic, sud-coreenii nu mai pot expertiza la fața locului loturile de producție. Analiştii merg chiar mai departe și spun că măsura ar putea avea un alt scop decât cel urmărit.
Practic, ar putea să-i ajute chiar pe rivalii Samsung, în condițiile în care volumul suplimentar pentru Wingtech ar putea reduce costurile de producție pentru toată lumea. Decizia Samsung e similară cu una luată și de Apple. Americanii și-au externalizat producția către Foxconn Technology din Taiwan, care are fabrici în China. Dar Apple urmărește îndeaproape ce se întâmplă acolo și controlează tot ce iese din producție.
Samsung ar putea să o dea în bară. Adu-ți aminte de momentul 2016, când sud-coreenii au avut probleme cu modelul Galaxy Note 7, pe care l-au retras de pe piață după numeroase cazuri în care telefoanele au luat foc. Probleme au fost și cu telefonul pliabil.
O altă criză similară n-ar pica deloc bine pentru producătorul din Coreea de Sud, chiar dacă vorbim de modelele Galaxy A, care fac parte din gama medie.