23 dec. 2019 | 16:00

De la Minecraft la Fortnite: jocurile care au definit un deceniu

ACTUALITATE
De la Minecraft la Fortnite: jocurile care au definit un deceniu

Minecraft și Fortnite au definit unele dintre cele mai populare jocuri din lume, cu cantități impresionante de jucători, din toate colțurile lumii.

Jocurile video sunt una dintre principalele surse de etnertainment, în special pentru generațiile mai tinere, dar nu numai. Acestea au miliarde de fani în întreaga lume, care petrec chiar și zile întregi jucându-se.

Îți poți da seama cât de tare ne influențează aceste jocuri și prin faptul că acestea pot da depenență. În septembrie 2018, World Health Organization recunoștea pentru prima dată că dependența de jocuri video este, într-adevăr, o tulburare mentală și au numit-o „gaming disorder”. E clar că jocurile video au și o serie de efecte pozitive asupra oamenilor și îi ajută să-și dezvolte o serie de aptitudini.

Totuși, care sunt cu adevărat cele mai de impact jocuri din ultimul deceniu? Am alcătuit o listă cu cele care au influențat și ghidat cel mai mult industria în ultimii zece ani.

De la Minecraft, la Fortnite: jocurile care au definit un deceniu

Minecraft (2010)

Jocul a devenit popular, în primul rând, pentru ideea simplă care stă în spatele său. Are o formulă de bază simplă: construiești lucruri din blocuri. Pe cât de simplă ideea, pe atât de popular a devenit jocul.

Dark Souls (2011)

Cei mai mulți apreciază jocul pentru detaliile pe care le conține, pentru că fiecare obiect din joc are un scop anume. În total, seria Dark Souls a vândut 25 de milioane de exemplare de la lansarea originalului, în 2011.

Skyrim (2011)

Deși este un joc vechi, fanii săi refuză să-l lase să moară. Se află în top 20 cele mai bine vândute jocuri, cu peste 20 de milioane de unități vândute.

Candy Crush Saga (2012)

Jocuri precum Minecraft și Fortnite sunt extrem de populare, dar Candy Crush nu putea să lipsească de pe listă. Nu este un joc complicat, însă toată lumea s-a îndrăgostit instantaneu de el. A ajutat mult și că îl poți juca pe dispozitive mobile, pentru că încă este unul dintre principalele modalități prin care oamenii fac timpul să treacă mai repede în metrou.

Destiny (2014)

La lansare, recenziile despre Destiny au fost dure. Totuși, creatorii i-au adus îmbunătțiri: au introdus provocări pentru a oferi oricui un motiv să se autentifice în fiecare zi. Destiny 2 este acum gratuit și rămâne una dintre cele mai vibrante comunități. În 2019,  a câștigat premiul The Game Award pentru cel mai bun sprijin comunitar.

The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

Lumea din The Witcher este extraordinar de complexă. Dacă jocul n-ar fi fost atât de popular, e posibil ca Netflix să nu fi făcut acum un serial bazat pe cărțile din care s-au inspirat și creatorii jocurilor video.

Pokemon Go (2016)

Când jocul a apărut, sigur ai văzut și tu oameni umblând cu ochii în telefon, în căutare de pokemoni virtuali. A avut succes masiv, cu peste 540 de milioane de descărcări până în prezent.

Fortnite (2017)

Se numără printre cele mai populare jocuri de tip battle royale. În martie 2019, jocul avea peste 250 de milioane de conturi active.