Candy Crush continuă să facă valuri în piață: Câți bani generează pe zi

Candy Crush continuă să facă valuri în piață: Câți bani generează pe zi

Într-o perioadă în care avem pe mobile jocuri precum Fortnite sau PUBG, te-ai aștepta ca oamenii să fi renunțat la Candy Crush Saga, dar nu este deloc așa.

Fortnite al celor de la Epic Games este cel mai popular joc video la ora actuală, iar obsesia gamerilor pentru el a explodat în 2018. Deși jocul este gratuit, interesul pentru el a fost atât de mare la un moment dat, încât, doar din microtranzacții, care nu te ajută să câștigi mai ușor, genera 2 milioane de dolari pe zi. Performanța este cu atât mai spectaculoasă, cu cât se referă doar la banii obținuți pe dispozitivele cu iOS, iPad și iPhone.

Deși nu ai mai văzut de mult timp informații noi despre Candy Crush Saga, afinitatea multor posesori de mobile pentru el este departe de a se fi potolit. Conform unui studiu recent al celor de la Sensor Tower preluat de GameSpot, chiar și la această oră, pe întregul mapamond, populara franciză generază suma fabuloasă de 4,2 milioane de dolari pe zi.

Deși este doar o estimare, conform aceluiași raport, Candy Crush a generat 1,5 miliarde de dolari în încasări pe parcursul anului trecut doar pe iOS și Android, din microtranzacții sau achiziții in-app. Cifrele sunt cu atât mai spectaculoase, cu cât vorbim de o franciză de șase ani cu un mecanism de gaming nu foarte original.

Trebuie însă menționat că venitul fabulos a fost obținut din mai multe jocuri Candy Crush. Originalul titlu Saga a stat la baza sumei de 945 de milioane de dolari. Aproximativ 443 de milioane de dolari au venit din Soda Saga, Jelly Saga și recent anunțatul Friends Saga.

Ca și comparație, în timp ce Candy Crush s-a mândrit cu 1,5 miliarde de dolari în 2018, bătrânul Pokemon Go a strâns 800 de milioane de dolari. Fortnite ar putea fi considerat un succes de proporții semnificativ, dar s-a rezumat la doar 445 de milioane strânși de pe iDevice-uri. O sumă necunoscută s-a strâns probabil și din Android, dar pentru că titlul nu este disponibil pe Google Play, probabil că nu o vom afla.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: