De ce să nu folosești porturi USB publice sau cabluri împrumutate

De ce să nu folosești porturi USB publice sau cabluri împrumutate

Deși sunt extrem de utile și conventabile, porturile USB din locurile publice ți-ar putea aduce câteodată mai multe probleme decât beneficii.

Când ai nevoie urgentă să-ți încarci telefonul, nu te prea gândești de două ori înainte să-ți conectezi dispozitivul la orice port sau prin orice cablu. În momentul în care telefonul te anunță că are nevoie de baterie ca să-l poți continua să-l folosești, rațiunea trece pe locul doi în fața nevoii de tehnologie.

Totuși, porturile USB din locurile publice nu sunt nici pe departe la fel de sigure precum ai crede. În acest sens, procurorul districtual din LA County recomandă tuturor utilizatorilor să nu-și mai încarce telefoanele în porturile din locuri publice. Acestea pot fi folosite de infractori cibernetici pentru a transfera malware pe dispozitivul tău. Ulterior, prin intermediul acestuia, actorii rău-intenționați pot căpăta control asupra telefonului tău. Astfel, pot avea acces la informații delicate, precum parole sau informații bancare.

În cea mai mare parte, atacatorii pot face acest lucru prin intermediul unor cabluri și porturi false care costă extrem de puțin pe internet.

De ce să nu folosești un cablu USB împrumutat

Același principiu se aplică nu doar porturilor din public, ci și în ceea ce privește cablurile pe care le conectezi la telefon. În primul rând, pentru că nu știi niciodată cât de sigur e acest lucru.

O echipă de cercetători în securitate din cadrul IBM Security se ocupă cu compromiterea unor sisteme, pentru a le expune vulnerabilitățile. Astfel, au reușit să arate că pot accesa telefoane prin intermediul unor cabluri USB modificate.

Tehnologia necesară pentru a face acest lucru este destul de ieftină, așa că problema s-ar putea răspândi din ce în ce mai mult. De asemenea, cablurile reale nu pot fi diferențiate cu ochiul liber de cele modificate, astfel că riscul este mare.

Procurorul din LA recomandă utilizatorilor să ia cu ei propriile încărcătoare atunci când călătoresc pe care să le conecteze direct la prize. De asemenea, o altă opțiune ar fi propria baterie externă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: ZF
Etichete: