15 mart. 2019 | 15:10

De ce nu a funcționat Facebook prea bine în ultimele două zile

ACTUALITATE
De ce nu a funcționat Facebook prea bine în ultimele două zile

Poate ai observat și tu că Facebook, Messenger și Instagram nu au funcționat prea bine în ultimele două zile – există însă și o explicație.

Mai mulți utilizatori ale acestor platforme au realizat că acestea nu funcționează prea bine sau că nu mai pot intra pe conturi. Aceasta ar fi fost cea mai mare întrerupere experimentată până acum de giganții de social media, potrivit CNN. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat, singura explicație fiind o schimbare de configurație a server-ului, anunțată printr-un tweet.

„Ieri, ca un rezultat al unei schimbări de configurație a server-ului, mulți oameni au avut probleme cu accesarea aplicațiilor și serviciilor noastre”, arată tweet-ul. „Acum am rezolvat problemele și sistemele noastre se recuperează. Ne pare foarte rău pentru acest inconvenient și apreciem răbdarea tuturor”.

Teoriile care circulaseră pe internet până la acest tweet au fost infirmate de Facebook. Cea mai populară teorie a fost cea a unui atac de tip denial-of-service (DDoS), adică un atac ce implică nenumărate computere infectate care sunt folosite pentru a ataca un singur sistem-țintă – din fericire, nu a fost cazul unui atac DDoS.

Și pentru că un necaz nu vine niciodată singur, compania Facebook a fost pusă sub investigare de procurorii din New York cu privire la tranzacțiile de date făcute cu alte companii de tehnologie, precum Amazon, Apple, Microsoft și Sony. Încă nu se știe exact motivul investigației, dar un purtător de cuvânt de la Facebook a declarat: „Cooperăm cu investigatorii și luăm acele probe în serios. Am oferit testimoniale publice, am răspuns la întrebări și am făgăduit că vom continua să facem asta”.