05 aug. 2019 | 20:00

De ce ne sperie tehnologia 5G și de ce n-o să murim din cauza ei

ACTUALITATE
De ce ne sperie tehnologia 5G și de ce n-o să murim din cauza ei

Cum orice lucru nou e mai dificil de acceptat, și tehnologia 5G a venit cu o serie de semne de întrebare pe care cei sceptici și le pun.

Cu cât implementarea tehnologiei 5G este mai aproape, cu atât oamenii sunt mai speriați de efectele negative pe care aceasta le-ar putea avea asupra sănătății umane.

Principala problemă pe care o oamenii o văd pare să fie legătura dintre această tehnologie și apariția cancerului. Astfel, undele electromagnetice pe care rețeaua 5G le-ar emite ar cauza extrem de multe boli în rândul oamenilor.

Printre cele mai generale supoziții se numără și faptul că tehnologia nu este una testată, iar felul în care aceste teste ar urma să fie efectuate ar fi prin observarea directă a efectelor pe care rețeaua 5G le are asupra omenirii. Astfel, am urma să fim parte dintr-un soi de experiment pentru a vedea dacă tehnologia este sau nu inofensivă.

În același timp, una dintre cele mai dubioase teorii se referă la faptul că implementarea tehnologiei 5G este, de fapt, un experiment care ar putea căpăta control asupra minții oamenilor.

Cât de mult rău poate face tehnologia 5G

Mulți experți în acest domeniu încearcă să asigure populația largă de faptul că rețeaua este complet sigură și mai deloc diferită de cea 4G, în ceea ce privește riscul asupra sănătății.

Peter Wingate-Saul a lucrat în domeniul telecomunicațiilor mai bine de 20 de ani. Acesta susține că oamenii sunt supărați pentru că nu au fost consultați. Astfel, dacă oamenii sunt supărați, vor percepe un lucru ca fiind mai periculos, așadar se vor opune din ce în ce mai mult rațiunii și simpla explicare a situației nu va funcționa.

Howard Jones, head of technology communications al EE, operator de telefonie mobilă în Marea Britanie spune că îl îngrijorează cantitatea uriașă de oameni care se opun tehnologiei. Acesta spune că nu există dovezi că rețeaua 5G este periculoasă. Spune că de fapt, lungimile de undă pe care tehnologia le folosește sunt complet sigure și au fost testate timp de decenii întregi. De asemenea, dovezile pe care cei din opoziție le aduc nu sunt complete și susținute de studii relativ îndoielnice.