01 iul. 2019 | 15:30

Dalai Lama spune că, dacă succesorul va fi o femeie, atunci trebuie să arate bine

ACTUALITATE
Dalai Lama spune că, dacă succesorul va fi o femeie, atunci trebuie să arate bine

Dalai Lama a acordat un interviu în care reafirmă ideea că dacă succesorul său va fi o femeie atunci ea trebuie să fie una atrăgătoare.

Într-un interviu pentru BBC, al 14-lea Dalai Lama a făcut câteva declarații care au șocat și a vorbit despre viitorul succesor, dar și despre președintele Trump sau Brexit.

Liderul religios tibetan a declarat pentru corespondentul BBC din Asia de Sud Rajni Vaidayanathan că „dacă vom avea o femeie Dalai Lama, atunci ea trebuie să fie mai atrăgătoare, altfel oamenii, cred, vor prefera să nu o vadă, să nu-i vadă fața”.

Momentul acela când ești prea urâtă să devii Dalai Lama

Reporterul a întrebat dacă nu cumva este mai important sufletul, ceea ce avem în interior, iar Dalai Lama a răspuns că „da, cred că ambele sunt importante”.

Nu este pentru prima dată când actualul Dalai Lama face asemenea comentarii controversate. Într-un interviu din 2015, tot pentru BBC, el a mai spus că o femeie trebuie să fie atrăgătoare dacă vrea să fie Dalai Lama pentru că altfel nu prea are rost.

Liderul spiritual a vorbit și despre Trump și a spus că e lipsit de moralitate. În plus, el se opune mantrei America First (n.r Prima este America), spunând că este o mentalitate izolaționistă și că este greșită. „America ar trebui să ia responsabilitatea globală.

Despre Brexit a zis că britanicii știu mai bine și că Europa ar trebui să rămână pentru europeni.

Comentariile lui au atras reacții din partea utilizatorilor de Twitter. Unii l-au numit rasist, alții au spus că e păcat că are asemenea gânduri, iar comediantul Anthony Jeselnik a avut un comentariu ironic spunând că „în mod normal nu cred în ceea ce spune Dalai Lama, dar această declarație este una cu mult sens”.

Până la urmă, vorba aia care spune că „poți să faci orice în viață” nu pare a se aplica pentru toată lumea.