Dacia „garsonieră” ar fi perfectă pentru românii care nu vor să mai fie chiriași

Dacia „garsonieră” ar fi perfectă pentru românii care nu vor să mai fie chiriași

Pe cât de populară e marca Dacia, pe atât de numeroase sunt și modelele pe care producătorul ar trebui să le facă. De exemplu, să transformi un Logan MCV într-o „casă pe roți”. Nu-i imposibil și nu arată deloc rău. Cât ar costa însă?

Ce vezi în imaginile de mai jos e o Dacia Logan MCV transformată într-o rulotă. Sigur, nu-i cea mai spațioasă rulotă din lume, dar asta înseamnă că o parchezi lejer aproape oriunde.

Aceasta e creația companiei Hymer. E o firmă din Germania specializată în producţia de maşini pentru camping, rulote. Și cum un MCV e destul de spațios, ca mașină, înseamnă că poate fi un loc bun și de găzduit unul sau doi oameni care călătoresc.

Cât ar costa o Dacia transformată în rulotă?

Dacia Logan MCV Young Activity Van concept camper

Dacia Logan MCV Young Activity Van concept camper

Mașina pe care o vezi aici a fost denumită Young Activity Van III și a fost prezentată în urmă cu 10 ani la o expoziție de vehicule turistice de la Dusseldorf. Planul companiie Hymer era s-o lanseze în 2010, la un preț de 15.000 de euro. N-a mai ajuns niciodată în piață, dar asta nu înseamnă că, un deceniu mai târziu, nu poate inspira pe cineva să o facă.

La exterior, Dacia Young Activity Van III ieșea în evidenţă prin portbagajul amplasat pe acoperiş. Odată deschis, acesta devine un fel de cort în care pot dormi alte două persoane.

Dacia Logan MCV Young Activity Van concept camper

Dacia Logan MCV Young Activity Van concept camper

Mașina a fost gândită pe principiul modularității. Asta înseamnă că oferea o mulţime de posibilităţi de compartimentare a scaunelor, banchetei, canapelei din interior, dar avea şi o mini-bucătărie. Implicit, nu lipseau paturile. Eu am zis de doi oameni, dar ar fi intrat și doi copii, dacă familia era numeroasă.

Modelul acesta n-a mai devenit realitatea, dar tot un german te învață cum să-ți faci casă din Dacia. E vorba de Billy Drahmann. El a detaliat pe YouTube cum a făcut asta. În esență, și-a dotat mașina cu loc de dormit – modular, că poate deveni și banchetă -, prize pentru încărcat diverse electronice, dar și bucătărie. Bucătăria e din seria mini produsă de IKEA. Totodată, are diverse locuri pentru depozitare și totul în spațiul din spatele Dacia Dokker și după ce-a scos bancheta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: