22 mart. 2019 | 07:25

Cum resetezi Google Chrome și ce pierzi după ce l-ai făcut mai rapid

ACTUALITATE
Cum resetezi Google Chrome și ce pierzi după ce l-ai făcut mai rapid

Google Chrome este cel mai popular browser de pe mapamond, dar, pentru că este departe de a fi perfect, ar fi bine să știi cum să-l resetezi.

În funcție de extensiile pe care le instalezi, intenționat sau nu, și de site-urile malițioase pe care le-ai accesat în trecut, browserul celor de la Google poate să devină foarte lent. Dacă ai probleme cu el, s-ar putea să ți se încarce semnificativ mai greu, să vezi reclame pe site-uri pe care nu ai văzut ieri și să te trezești cu diverse mesaje de eroare când te aștepți mai puțin. Soluția este să înveți cum resetezi Google Chrome.

Mecanismul de resetare din Google Chrome te ajută să-ți aduci browser-ul favorit la parametrii din fabrică. Asta nu înseamnă însă că vei pierde date importante. Istoricul de navigare îți va fi neatins, la fel și paginile web salvate la semne de carte. Dacă obișnuiești să-ți salvezi parolele pentru diverse site-uri în Chrome, acelea nu vor dispărea.

În schimb, dacă te-ai decis că vrei să știi cum resetezi Google Chrome, trebuie să ai în vedere că și motorul tău de căutare personalizat va reveni la Google. Pagina de pornire și filele prestabilite vor fi readuse la parametrii impliciți. Dacă ai fixat file în trecut în browser, vor fi resetate. Setările referitoare la conținutul site-urilor pe care le vizitezi, de la cookie-uri la notificări, vor reveni la parametrii din fabrică. Extensiile și temele instalate vor dispărea. Una peste alta, browser-ul îți va deveni mai rapid.

Google Chrome poate fi resetat în doar câteva momente, prin intermediul câtorva clipuri. Fă un click în dreapta sus pe cele trei bulinuțe. Accesează meniul Settings. În partea de jos a ecranului, fă un click pe Advanced. Optează pentru ultima opțiune de jos intitulată ”Restore settings to their original defaults”. Confirmă opțiunea de reseta browser-ul cu un tap pe Reset Settings. Așteaptă câteva momente, închide și redeschide Google Chrome pentru ca toate modificările să intre în vigoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele