Cum poți instala Windows 10 Offline, prin USB sau DVD

Cum poți instala Windows 10 Offline, prin USB sau DVD

Dacă ai un laptop sau desktop recent, este bine să știi cum poți instala Windows 10 offline, printr-un stick USB sau DVD. Mecanismul nu este foarte complicat.

Nu vei avea întotdeauna o conexiune stabilă la internet sau un sistem funcțional pe lângă tine. Din acest motiv, ar fi bine să fii pregătit în cazul unor eventuale probleme care îți pot pune PC-ul pe butuci. Când este vorba de un computer cu Windows, este recomandabil să îți pregătești un stick USB sau DVD pentru a-ți putea instala cel mai nou Windows 10 offline, în absența unei conexiuni la internet.

Ca să te apuci de treabă, ai nevoie de stick USB cu 8GB de spațiu, un DVD gol și un sistem cu Windows conectat la internet. În contextul în care majoritatea sistemelor din ziua de azi sunt livrate fără unitate optică, ai fi tentat să crezi că stickul este cea mai fiabilă soluție. Pe de altă parte, este mult mai puțin probabil să pierzi un DVD sau să-l ștergi din greșeală când ai nevoie să transferi niște date. Ca referință, acest efort implică un download de 4-5GB de date de pe internet. Dacă folosești o conexiune de date mobile cu trafic limitat, respectivul detaliu ar fi bine de avut în vedere. Windows 10 media creation tool

După ce ai introdus stick-ul USB în calculator sau DVD-ul, accesează această pagină web.  În funcție de limba pe care o ai setată pe sistem, în partea de jos a paginii fă click pe Descărcați instrumentul acum sau Download Media Creation Tool. La final, fă dublu click pe fișierul descărcat și așteaptă câteva secunde. Acceptă termenii și condițiile și bifează a doua opțiune – Create Instalation Media.

Alege versiunea de Windows 10 pe care ți-o dorești pe stick, cu mențiunea că valorile implicite sunt cele aferente Windows-ului de pe sistemul pe care rulezi programul. Ca recomandare, lasă la Architecture X64, iar la Edition – Windows 10. Apasă pe Next, bifează USB Flash Drive, fă un alt click pe Next și alege stick-ul USB sau DVD-ul ca destinație pentru kitul tău de Windows 10 bootabil, în funcție de ce ai nevoie. Întregul proces poate dura între 15 minute și o oră, în funcție de viteza conexiunii tale la internet.

La final, vei avea un mediu de instalare pentru Windows 10 offline. Îl introduci în noul tău PC fără sistem de operare sau al cărui Windows este pe butuci și bootezi de pe el. La unele laptopuri sau desktopuri, procesul cu pricina implică să apeși pentru câteva momente pe o tastă, precum F8 sau F12. Abia după aceea, vei putea alege să inițiezi sistemul de pe stick-ul USB sau DVD-ul cu Windows, în funcție de ce ai folosit tu.

Instalarea efectivă este mai facilă ca niciodată și nu s-a schimbat în ultimii cinci ani. Alegi partiția pe care vrei să instalezi Windows-ul, alegi versiunea pentru care ai licență și, de fiecare dată, confirmi cu Next. În aproximativ 30 de minute, ar trebui să ai un computer funcțional.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: