Cum personalizezi gesturile din Gmail pe telefon, ca să fii mai eficient

Gmail este unul dintre cele mai populare servicii de email pentru mobil și câștigă în fața concurenței prin intermediul opțiunilor de personalizare.

În cazul în care ai un smartphone cu Android, sunt șanse foarte mari să folosești Gmail pentru a-ți accesa Inbox-ul în deplasare. În cazul în care folosești un iPhone, aplicația celor de la Google este de asemenea o alternativă utilă și eficientă la clientul nativ de email. Eu, personal, le folosesc pe amândouă.

Trecând însă peste utilitatea aplicației Google sau preferințele anumitor utilizatori, dacă o folosești, ar fi bine să înveți cum poți fi mai eficient în interacțiunea cu ea. La fel ca orice altă aplicație pentru mobil, dacă vrei să fii mai rapid în Gmail pe Android sau iPhone, ar fi bine să profiți de gesturi. Poți personaliza efectul swipe-urilor peste email-uri într-o manieră simplă și eficientă.

Dacă folosești Gmail mobil și vrei să personalizezi gesturile prin intermediul cărora îți controlezi emailurile, primul gest pe care trebuie să-l faci este un tap în stânga sus. Pe lângă categoriile de mesaje primite, la baza acelui meniu, există o zonă de Setări, acceseaz-o. Fă un tap pe Setări Generale sau General Settings și alege Acțiunile de glisare (Swiping Gestures).

În noua fereastră, vei vedea două gesturi cu funcția aferentă pe care le poți modifica. Cel de sus este un swipe la dreapta. Apeși pe Modifică în dreapta sus și alegi dacă acel gest peste un mesaj existent ți-l va duce în arhivă, îl va șterge definitiv, îl marchează ca citit/necitit, îl mută într-un folder ales de tine pe loc sau amână interacțiunea cu el până la o dată ulterioră. Exact aceleași opțiuni le găsești când apeși pe modifică în dreapta sus a swipe-ului spre stânga.

Dacă vrei ca acele gesturi de swipe peste mesaje să nu îndeplinească nicio funcție, apasă pe Modifică în dreapta sus și optează pentru Fără.

Alexandru Puiu
11:45 06.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video