Cum dezactivezi salvarea automată a imaginilor de pe Instagram

Cum dezactivezi salvarea automată a imaginilor de pe Instagram

După Facebook, Instagram este cea mai populară rețea socială cross-platform. Din păcate, vine cu câteva setări implicite care s-ar putea să te deranjeze.

Ca orice utilizator de Instagram cu experiență, de-a lungul timpului, ai postat atât fotografii din galeria telefonului, cât și imagini pe care le-ai făcut direct din aplicația Instagram. Același principiu se aplică și la filme. Dacă obișnuiești să postezi pe Instagram Stories sau Instastory, probabilitatea să imortalizezi câteva cadre în timp real pentru a le posta instant din aceeași aplicație este și mai mare.

Există însă o problemă. Indiferent dacă vrei sau nu, fiecare imagine pe care ai imortalizat-o sau editat-o cu ajutorul Instagram, se salveză înapoi în galeria telefonului, pe lângă faptul că este postată online. Asta înseamnă că s-ar putea să-ți umpli telefonul cu imagini pe care ți le-ai dorit doar pentru câteva momente.

Șansele să nu-ți dorești în galeria telefonului ceea ce ai postat acum câteva momente online sunt foarte mari. Din fericire, funcția respectivă implicită se dezactivează cu ușurință. Trebuie doar să-ți accesezi profilul din stânga jos. Fă un tap pe cele trei liniuțe din dreapta sus și un al doilea click în dreapta jos la Setări. Din secțiunea Cont a noului meniu, te interesează Fotografii originale. Accesează acel meniu și dezactivează Salvează fotografii originale.

Din acel moment, ar trebui să nu-ți mai ajungă în fluxul foto de pe mobil fiecare clip sau fotografie imortalizată prin intermediul Instagram. Dacă acel fenomen continuă să aibă loc, urmează din nou pașii de mai sus și asigură că ai debifat funcția menționată. În unele cazuri, dacă simți că tot întâmpini probleme cu funcționalitatea Instagram, s-ar putea să mai fie o soluție. Dezinstalează-ți aplicația de pe mobil, reinstaleaz-o din Google Play sau Apple AppStore și asigură-te că i-ai acordat doar permisiunile de care are cu adevărat nevoie.

Trucuri instagram cum dezactivezi salvarea automata a imaginilor pe telefon

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: