11 feb. 2019 | 18:18

Instagram va primi o actualizare de care nu aveai nevoie

ACTUALITATE
Instagram va primi o actualizare de care nu aveai nevoie

La mijlocul anului trecut, cei de la Instagram au lansat IGTV, un serviciu de streaming menit să fie o alternativă la YouTube. Pentru că nu-l folosește nimeni, creatorii rețelei sociale au găsit o soluție agresivă.

În vara lui 2018, Instagram anunța cu surle și trâmbițe lansarea IGTV. Era vorba de o nouă componentă a serviciului ce punea accent pe video și transmisiuni live. Instagram Television încerca să pună presiune pe YouTube prin aducerea unor creatori influenți de conținut din curtea Google în cea a Facebook.

Din mai multe puncte de vedere, IGTV a fost un eșec. Deși au existat câteva persoane care au început să posteze conținut video în noul format, numărul celor care îl vizionau era infim. Din acest motiv, cei de la Instagram s-au gândit la o soluție prin intermediul căreia să nu mai poți evita conținutul video de pe IGTV.

Începând cu săptămâna aceasta, clipurile de pe IGTV postate de oamenii pe care îi urmărești îți vor apărea în fluxul principal al aplicație, printre fotografiile și videourile scurte. Dacă nu ești atent, vor părea că sunt postări obișnuite, deși va exista o etichetă menită să le diferențieze.

Diferența majoră dintre secțiunea obișnuită de IGTV din aplicație și noua implementare este că îți vor fi împinse clipuri în fluxul informațional doar de la indivizi sau entități pe care le urmărești în mod uzual. Dacă faci un tap în dreapta sus pe IGTV în Instagram, vei vedea postări aleatorii de la diverse vedete și influenceri, indiferent dacă îi urmărești sau nu.

Este important de reținut că această schimbare nu va elimina limita impusă clipurilor postate pe Instagram. Deși videourile din IGTV pe care le vei vedea în feed vor avea câteva minute, de fapt vor fi scurtături către versiunea completă a acelor clipuri pe care, în continuare, le vei vedea doar în secțiunea Instagram Television.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele