Facebook, Instagram și WhatsApp, toate pe butuci: ce trebuie să știi

Facebook, Instagram și WhatsApp, toate pe butuci: ce trebuie să știi

În această seară, toate serviciile online din portofoliul Facebook au întâmpinat probleme majore. Indiferent dacă ești fac Facebook, Instagram sau WhatsApp, sunt șanse foarte mari ca măcar parțial să fi întâmpinat probleme.

În ultimele ore, online, au apărut tot mai multe raporte din diverse colțuri ale mapamondului referitoare la probleme cu cele mai importante rețele sociale. Consensul este că a picat Facebook, Instagram și WhatsApp. Facebook Messenger este de asemenea pe lista celor cu probleme.

Mi-am dat seama că sunt probleme în momentul în care am încercat să trimit niște fotografii pe Messenger și am primit o eroare că acțiunea este imposibil și serverul nu poate să reîncerce expedierea. Un prieten nu s-a mai putut autentifica pe Instagram și, pentru că s-a panicat destul de mult, a reinstalat aplicația pe Android fără niciun fel de efect.

Între timp, unii sunt de părere că situația s-a mai remediat, cel puțin parțial. Din păcate, chiar dacă au trecut trei ore de la primele sesizări, serviciile tot nu par să funcționeze complet în parametri. Mulți internauți să plâng de probleme în procesul de autentificare sau de erori la încărcarea fluxurilor informaționale.

O prietenă a reușit să intre pe Instagram și să vadă câteva postări, dar dacă făcea un tap pe o persoană, istoricul postărilor pentru individul cu pricina lipsea cu desăvârșire. În orice caz, pe viitor, ai fi mai câștigat într-o astfel de situație dacă ai căute pe Google câteva detalii despre o eventuală cădere a serviciilor sau dacă ai intra direct pe Downdetector.com.

Site-ul respectiv agreghează plângeri din fiecare colț al mapamondului. Ca referință, în ultimele trei orie, pe marginea defecțiunilor Instagram s-au înregistrat aproximativ 16.000 de plângeri. Facebook se laudă cu vreo 11.000 de plângeri, în timp ce WhatsApp și Messenger s-au rezumat doar la aproximativ o mie de plângeri fiecare. Va fi interesant să vedem dacă va exista o plângere oficială pe marginea subiectului.

Citește și: